Kezdőlap » Karácsony » Hogyan ne adjunk porfogót karácsonyra?

Hogyan ne adjunk porfogót karácsonyra?

Persze mindenkinek más az ízlése, és el kell fogadni, ha valaki porcelán kisállatokat vagy az ezredik bögrét gyűjti, de az esetek többségében az ember olyasmit szeretne adni, amit a megajándékozott tényleg használni fog. És néhány jó ötlettel még a csak munkát jelentő (macerás és takarítani kell) apróságok is feldobhatók.
Ott van például a már említett klasszikus bögre. Persze egyedivé lehet tenni mindenféle ötletekkel, de ha nem kap ezáltal plusz funkciót, akkor nem lesz más, mint egy tényleg különleges darab a gyűjteményben, az ezredik, ami pár havonta talán sorra kerül a készletből. A kulcs a plusz funkció hozzáadása. Mennyire klassz már egy olyan bögre, amit táblafestékkel festettünk le? A reggeli kávé mellé odafirkanthatjuk a klasszikus szerelmes üzeneteket, gyakorlatiasabb párok az aznapi bevásárló listát. Még jegyzetelni is lehet rá italozás közben.
Ugyanígy át lehet gondolni néhány más ajándékot is. Egy plüssmaci a kedvesnek például sokkal kevésbé szokványos, de annál romantikusabb meglepetés, ha ráadjuk egy gyerekkori, kinőtt pólónkat, esetleg azt, amelyiket egy fontos közös eseménynél viseltünk. Ez a plüss így nemcsak egy lesz a sok közül, ezzel tényleg együtt kell aludni vagy megölelni magányos pillanatokban.
Egy szakácskönyv pedig sokkal viccesebbé tehető, ha előre kidekoráljuk a címzett részére: jelöljük be, melyik ételt szeretjük, húzgáljuk át, amit nem, jegyzeteljünk a csábítóbb ételekhez, firkáljuk össze aranyos alakokkal, infografikákkal, kis képregényekkel, amik magukért beszélnek, vagy itt-ott javítsuk át a recepteket a saját ízlésünk szerint. Ez már nem egyszerű szakácskönyv, mert rengeteg plusz információt tartalmaz.
Az ilyen átalakításokra időt és sok-sok fantáziát kell szánni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük