Kezdőlap » Otthon végezhető munka » Hogyan nagytakarítsunk?

Hogyan nagytakarítsunk?

Hohgyan fogjak neki ?A nagytakarítás azt jelenti , hogy a lakásban minden mozdíthatót elhúzunk és alatta fölötte mögötte portalanítunk.
Egy 50 nm lakás nagytakarításához legalább fél nap szükséges ami a gyorsaságtól is függ .

A legkönnyebb segítséget hívni ha meg engedhetjük magunknak ez 10 e től 15 e ft ig megoldható , de csak ajánlott és megbízható takarítót engedjünk a lakásunkba .
De ha spórolni akarunk , vagy mi magunk szeretjük megcsinálni akkor a következők szerint haladunk ..
Előkészítjük a hozzávalókat – porszívó , felmosó , pókhállozó , rongyok , papír , kefe ,szivacs és tisztítószerek –

Ha nem akarjuk mérgezni környezetünket és testünket , minél természetesebb anyaggal takarítsunk . Ilyen az ecet és a szódabikarbona . Nem mindenki szereti az ecet szagot , citromsavval heljetesíthető . Egy szórófejes flakonba egy kanál citromsav és vízzel föltölteni .

Mindig fentről kezdünk és lefele haladunk , bentről kifele . Kezdjük a függöny leszedéssel , amíg ablakot pucolunk , a mosógép szépen kimossa . Pókhálózással folytatunk ..Az ablak kereteket szódabikarbonás vízzel és ahol szükséges szódabikarbonából készített súrolóval megdörzsöljük (kis dobozba szódabikarbonát teszünk majd kevés vízzel összekavarva pasztaszerű elegyet készítünk ) , majd tiszta vízzel lemossuk . Az ablakot citromsavas vízzel majd papírral vagy mikrószálas kendővel szárazra töröljük – vigyázat napsütötte ablakot nem pucolunk , mert sosem lesz szép . Amikor kész vagyunk az ablakokkal , ajtókkal , már vissza is rakhatjuk a függönyöket . Még nedves és kirug – megspóroljuk a vasalást – ami nem vonatkozik a sötétítőkre ! A mozdítható bútorokat elhúzzuk , kiporszívózunk és felmosunk alatta és vissza tolni , majd a bútorokat portalanítjuk , butorápolós rongyal , vagy száraz mikroszálas törülővel . Felporszívózunk , majd felmosunk . A felmosó vízbe citromsavat teszünk , egy kanál egy vödör vízbe . Szőnyegeket kiporszívózzuk és átkeféljük citromsavas vízzel . A konyha igényel nagyobb odafigyelést , csempére citromsavat spriccelünk , a makacsabb szennyeződést szódabikarbona pasztával dörzsöljük . Szekrényeket lemossuk és szárazra töröljük . Mikró , tűzhely citromsavas ronggyal kitöröljük . A fürdő csempéket citromsavas spricnivel hagyjuk dolgozni 15 percet és utána lemosni tiszta vízzel . Wc és mosdó szódabikarbonával megsúrolni és tisztára mosni . Felmosás és elpakolni – nem is volt nehéz!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Átverések az otthoni munkával

Már szó volt az otthon végezhető munkáról, ami valós munka. Igazi cégek dolgozói, otthonról végzik …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük