Kezdőlap » Fogyókúra » Hogyan működik a kalóriaszámlálás?

Hogyan működik a kalóriaszámlálás?

Számtalan különféle hatékonyságú fogyókúra ismert. A kalóriaszámlálás azonban olyasmi, ami megállja a helyét önmagában is, de nagyon hasznos lehet az egyéb kúrák kiegészítéseként is.

Alapvetése az, hogy krémessel és sült csülökkel is lehet fogyni, a lényeg, hogy az ember kevesebb energiát vigyen be a szervezetébe, mint amennyit a nap folyamán elhasznál. Így kalóriadeficit jön létre. Mivel a zsírszövet egy grammja kb. 7 Kcal bevitelével épül fel, eléggé jól megsaccolható, hogy a kívánt eredmény eléréséhez mekkora kalóriadeficitre van szükség. Ez pedig azért egészíti ki nagyon jól az étrendet előíró fogyókúrákat, mert azok nagyon gyakran nem pontosan írnak elő mennyiségeket, illetve nem veszik figyelembe a különféle kiindulási adottságokkal rendelkező személyeket. Például egy szelet kenyér lehet 50 gramm és 100 gramm is, azonban ha a mérete a duplája, természetesen a kalóriaértéke is a duplája. A nem grammra előírt étrendet követő fogyózók így könnyen csalni kezdhetnek.

A nagyon szabados ehetsz, amit akarsz hozzáállás ellenére a kalóriaszámlálás hívei nem állítják, hogy a számolgatás mellett ne követnének diétát is, hiszen, mint tudjuk, az vagy, amit megeszel, tehát a tartalom egészségi szempontból egyáltalán nem mindegy. A másik szempont pedig a mennyiség: a tervezett fogyáshoz szükséges kalóriakorlátba nyilván belefér az édesség is, viszont mindenki tudja, hogy egy szelet sült hús sokkal laktatóbb, mint az ugyanannyi Kcal-t tartalmazó krémes – még ha az nincs is tiltólistán.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan fogyjunk le gyorsan?

Hallhattuk már több helyről és sokunk már a saját bőrén is tapasztalta, a gyors fogyás …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük