Kezdőlap » Karrier » Hogyan mozgassuk át magunkat munka közben?

Hogyan mozgassuk át magunkat munka közben?

Azt hinnénk, hogy az irodai munka, mindenkinek az álma, mert nem jár sok megerőltetéssel, és fizikai fáradtsággal, elég a billentyűzetet püfölni, vagy az aktákat tologatni. Ez így van, de nem feltétlen teszünk magunknak és egészségünknek azzal jót, ha az egész napos ülést válasszuk.
Ha még sincs más választásunk, de mégis szeretnénk magunkat néha átmozgatni, és nem egész nap a monitort bámulni, van pár jó megoldás ahhoz, hogy az irodában is fitten tartsuk magunkat!
Az első lépés ha megismerkedünk a lépcső fogalmával, és nem folyton a liftet válasszuk bárhova is közlekedő eszközként. Reggel, ebédszünetben, vagy amikor csak alkalmunk van rá, fontos hogy izmainkat átnyújtsuk, ha felkelünk székünkből nyújtózkodjunk egyet, csináljunk pár körkörös mozdulatot a nyakunkkal, egy két csukló körzést, amitől máris beindul vérkeringésünk sokat használt kezünkben, ujjainkban! Ha pihenő időt tartunk, semmiképp ne maradjunk ülve, hanem sétáljunk egyet, ez elgémberedett izmainkon, és sokat használt szemünkön is segíteni fog. Ezek a mozdulatok csak pár percet vesznek igénybe, de máris nagyon sokat segítettünk magunknak, hogy ne elgémberedve szálljunk ki nap végén a székből, és nyomottan menjünk haza. Szinte feltűnés mentesen, is végre hajthatjuk őket, ha nem szeretnék, hogy munkatársaink figyelme ránk terelődjön, de akár egy csoportos átmozgatás is jó móka lehet munkatársainkkal!
Sok jótékony hatása van, ennek a pár mozdulatnak is már, de ne várjuk meg azt, amikor fájó háttal, és vörös szemekkel megyünk haza, mert sok kis aprósággal könnyen megkímélhetjük magunkat ezektől a kellemetlen dolgoktól!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A fiatal munkavállaló

Diákok tízezrei járnak nyáron dolgozni, valamilyen diákmunka program, vagy iskolaszövetkezet keretein belül. Vannak, akik csak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük