Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan mossunk?

Hogyan mossunk?

Az automata mosógépek világában, igazán nem tűnik bonyolult műveletnek egy egy adag ruha kimosása. Régen, amikor nagyanyáink még keverőtárcsás mosógéppel mostak, sokkal időigényesebb volt a mosás. Külön kellett mosni, öblíteni és centrifugázni. Ruháinknak sem voltak éppenséggel kíméletesek ezek a gépek.
Az automata mosógépek közül is van amelyik automata programozással működik, fel tudja mérni a ruha súlyát és ez alapján kiválasztja a megfelelő programot. Az is nagy segítség, ha alap gépünk van, manuálisan állítjuk be a hőfokot, programot.
Mégis, hogyan mossunk? Azt, hogy mivel mindenki maga döntheti el, mindenkinek meg van a jól bevált márkája, amivel elégedett, fontosnak tartjuk, hogy a ruhák tiszták legyenek, ne szürküljenek. Aki a természetes mosószereket részesíti előnyben, használhat bio termékeket, mosódiót, szódát stb.
A mosásnál nagyon fontos, hogy alaposan válogassuk szét a kimosandó szennyest. A fehér ruhákat soha ne mossuk színesekkel együtt. A színeseket is válogassuk szét, a sötétebb ruhák (fekete, sötétkék ) külön mosandó. Célszerű a színeresztő ruhákat nem egybemosni a többivel vagy színfogó terméket használni, amitől a többi ruha nem színeződik el. A fehérneműk mindig külön mosandók, illetve a fertőtlenítést igénylő szennyest is érdemes külön mosnunk. (pl. konyharuha)
Szennyezettségük alapján is válogassuk, pl. apa munkásruháját ne mossuk együtt a gyerek pólójával. Egyrészt más hőfokot is igényelhet és esetleg plusz folttisztító szer hozzáadása is szükséges lehet, ami egy kisgyermek pólójánál (ha nem foltos) felesleges lehet.
Mindig válasszuk azt a programot, ami a ruhákon feltüntetett ismertető tartalmaz, soha ne mossuk magasabb hőfokon, mert az a ruha minőségét rontja.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan újítsuk fel a fürdőkádat?

A régi típusú, zománcozott fém fürdőkádat nagyon tartósak, de így is megtörténhet, hogy valamilyen okból …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük