Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan mosogassunk ?

Hogyan mosogassunk ?

Ebben a cikkben, nem a környezetkímélő tisztítószerekről olvashatunk, nem a mivel, hanem a hogyan kérdésre kaphatunk választ. Ugyanis sokan (bármilyen meglepő) , nem tudják a mosogatás helyes módszerét.
Lényeges, hogy a piszkos, használt edényeket a használat után a lehető leghamarabb mosogassuk el, mert ha beleszárad az ételmaradék nehezebb dolgunk és időigényesebb mosogatásunk lesz.
Azzal mindenki egyetért, hogy a leghigiénikusabb a folyó vízben való mosogatás, ezt azonban nem mindenki engedheti meg magának a magas vízszámla miatt. Ekkor marad az állóvízben mosogatás, szerencsések vagyunk ha kéttálcás a mosogatónk, mert az egyikben tisztítjuk, a másikban öblíthetjük edényeinket. Ugyanis tévhit az, hogy elég csak mosogatószeres állóvízben mosogatnunk, utána lecsöpög vagy eltöröljük konyharuhával. A tisztítószer maradékát le kell öblítenünk tiszta vízzel, különben könnyen előfordulhat, hogy használat során „buborékos” lesz az étel, ital amit fogyasztunk a mosogatószer maradványa miatt.
A sorrend is nagyon fontos, legelőször mindig a kényesebb dolgokat mossuk el, poharakat, kisgyereknek a dolgait, ezt kövesse a műanyag edény, utána a tányérok, evőeszközök és legvégül az edények. Fontos még, hogy a legkevésbé zsírosabb, piszkosabb dolgokkal kezdünk és így haladunk az egyre koszosabb edények felé. Ne sajnáljuk a mosogatószert és mindig meleg vízben mosogassunk.
Ha egytálcás a mosogatónk, akkor egy nagyobb méretű műanyag tálat nevezzünk ki öblítősnek, ebben sűrűbben cseréljük a vizet.
Leghigiénikusabb, ha hagyjuk edényeinket maguktól lecsöpögni, nem törölgetjük és ügyeljünk arra, hogy mindig szárazan rakjuk el a helyére.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ház körüli munkálatok

Az otthonunkat használ leginkább, mert ott tartózkodunk a legtöbbet. Ezért állandó szépítésre, karbantartásra, átalakításra szorul …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük