Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan méregtelenítsük magunkat tavasszal ?

Hogyan méregtelenítsük magunkat tavasszal ?

Napi folyadékfogyasztásunk 1,5-2 liter kéne, hogy legyen. Tavasszal ezt emeljük meg napi 2,5-3 literre. A folyadék főként szénsavmentes ásványvízből, zöldséglevekből és tisztító gyógyteából álljon. A salakanyagok lerakódását a sok bevitt folyadékkal tudjuk úgymond átöblíteni.

A cukrozott üdítőitalokban több salakanyagnak való van, így az nem felel meg, mert nem tud megszabadítani a már lerakodott salakanyagtól, még több rakódik le. Lehetőleg a szervezetünk tisztítása alatt az alkoholt is mellékelni kell, mert toxikus anyagot tartalmaz. A méregtelenítés idején a megemelt vízfogyasztása miatt sűrűbben kell a mellékhelyiségbe járnunk, de ez 2-3 nap múlva mérséklődik.

Az alacsony vérnyomásúaknak sem szabad ilyenkor kávét fogyasztani. A kávé koffein tartalma vizet von ki a szervezetből és lerakódásokat okoz a kötőszövetekben, ennek pedig a megnyilvánulása a göcsörtös combhátsó. Kávé helyett igyunk 1-2 csésze zöld teát, ami helyettesíti a kávét, és ugyanolyan élénkítő hatása van. Számos méregtelenítő tea keverék kapható már, de napi 2-5 dl. csalántea is iható. 2dl-ről fokozatosan emelve az adagot, ez a vesét és az egész szervezetet tisztítja. A kúra ideje alatt az is segít, ha bevezetjük a napi rendszeres mozgást.

Egyszerű dolgok is sokat számítanak, pl. napi félóra gyors séta, biciklizés, kocogás. Ha tehetjük járjunk szaunázni, mert így a bőrünket is befoghatjuk a méregtelenítési munkálatokra, de olyan helyre menjünk, ahol nem csak zuhany van, hanem hideg vizű medence is található. Az izzadás el távolítja méreganyagot a bőrön át, és a kúra után megújulva és feltöltődve várhatjuk a tavaszt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A testmozgás szerepe az egészség megőrzésében

Régóta tudjuk, hogy a rendszeres mozgás és az egészség között szoros összefüggés van. A mai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük