Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan menjünk strandra csecsemővel?

Hogyan menjünk strandra csecsemővel?

Sokan gondolják azt, hogy mennyivel nehezebb dolguk lesz kimozdulni otthon, ha baba születik a családba, pláne ha van már egy vagy esetleg több testvére is. Ez bizony tévedés csecsemővel is éppen úgy elmehetünk szórakozni, mint akár a nagyobb testvérekkel.

A strand a nyár elengedhetetlen része itt tudunk kikapcsolódni a nagy meleg ellenére is. Ne riasszon el minket egy csecsemő érkezése a családba, hisz őt is nyugodtan magunkkal vihetjük, sőt ha természetesen tisztuló vízpartra megyünk fürdeni oda őt is bevihetjük akár fürdeni is. Az emberi erővel létrehozott és szűrőberendezéssel tisztított vizekkel már óvatosabbnak kell lenünk, mivel ott több és nagyobb a fertőzés veszély, amit egy csecsemő hamarabb és gyorsabban elkap, mint egy idősebb gyermek. Általában a legsűrűbben jelentkező panaszok a fürdőzés utáni napon a hasmenés és a hányás jelentkezése, de ez pár nap leforgása sőt egyes esetekben akár egy nap alatt el is múlik.
Mielőtt valahova elindulunk strandolni előtte tájékozódjunk a víz megfelelő állapotáról és, hogy bababarát helyre megyünk-e. Ugyanis vannak strandok, ahol pelenkázó rész illetve szoptatásra alkalmas szobát is kialakítottak, ezzel könnyítve az édesanyák dolgát.

Könnyebben tudunk kimozdulni otthonról, ha szoptatjuk a csecsemőt, hisz így nem kell foglalkozni az étel elkészítésével és sterilizálásával. Ilyenkor elegendő egy kis sátor, ha nincs erre alkalmas helyiség, ahova bebújunk és megetethetjük a babánkat. A csecsemők imádnak pelenka nélkül lenni erre kiváló alkalom a hűssön leterített pokróc így a legkisebb is élvezni fogja azt a napot.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért van különbség a terhesség kora és a magzat kora között?

Sok kismamát zavar össze, hogy az orvos egyszer a terhesség hetéről beszél, máskor a magzat …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük