Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan melírozzuk a hajunkat otthon?

Hogyan melírozzuk a hajunkat otthon?

A mai nő elengedhetetlen „kelléke” a hajfestés és melírozás. A kellemes külső, ápolt megjelenés, rendezett frizura elengedhetetlen a jó megjelenéshez.
Mindannyian járunk fodrászhoz, ki többet, ki kevesebbet. Ez egyrészt attól is függ, hogy rövid, vagy hosszú a hajunk, másrészt pedig mennyi időnk van erre? A vágást mindenképp szakemberre, fodrászra bízzuk, de vannak olyan dolgok, amelyeket mi magunk is el tudunk végezni otthon, kellő odafigyeléssel.
Ilyen például a hajunk festése, illetve melírozása. Nemcsak időt, hanem igen sok pénzt is spórolhatunk vele.
A melírozást elvégezhetjük a már teljesen befestett hajon is, illetve a saját hajszínünket is kimelírozhatjuk. Nincs mát teendőnk, mint vásárolni valamelyik drogériában egy csomag szőkítő port és egy üveg 9 % -os stabilizált hidrogén-peroxid emulziót. Veszünk még egy melír „sapkát” is, valamint egy kisméretű horgolótűre, hajfestő ecsetre, műanyag tálra lesz szükség.
A „sapkát” melírozás előtt fel kell helyezzünk a fejünkre. A rajta található előre kivágott lyukakon kihúzgálunk olyan hajfürtöket, amelyet a horgolótűvel ki bírunk húzni.
A két komponenst összekeverjük és a megmosott, megszárított hajon alkalmazzuk a következő módon: – a kihúzott tincseket átfésüljük, majd festő ecsettel felvisszük a kikevert krémet. Ezt követően, hogy hatékonyabb legyen a szőkítés, alufóliával befedjük a sapkát. Érezni fogjuk, ahogy reakcióba lép a szőkítő a hajunkkal, mert el kezd melegedni. Ne ijedjünk meg! Két-három alkalommal levesszük az alufóliát, hogy fésűvel átmozgassuk a krémezett hajunkat, s közben ellenőrizzük, hogy mennyit szőkült. A haj színétől és vastagságától függően eltérő ideig kell a krémet a hajunkon hagyni, ezért érdemes többször is megnéznünk. Átlagosan 20-25 percet vesz igénybe.
Ha már az elképzelésünknek megfelelő a színe, akkor levesszük az alufóliát, a sapkát még a fejünkön hagyva leöblítjük a szőkítőt. Ezután kell a sapkát levenni és legalább kétszer samponnal átmosni a hajunkat.
Mint minden hajfestés után, most is használjunk hajbalzsamot, hogy kondicionáljuk vele a hajunkat.
Ezután érdemes olyan sampont használni, amelyik kimondottan festett hajra való.
A siker nem marad el.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

1 hozzászólás

  1. hát nem tudom mert most akkarnám kiszőkiteni vagy melireket akarnák

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük