Kezdőlap » Karrier » Hogyan maradjunk motiváltak?

Hogyan maradjunk motiváltak?

Mindenki sokat töprenghet ezen a kérdésen szerintem, és nagyon érdekes dolog ez. Senki sem szeret befordulni, szomorú lenni, e olykor a körülmények miatt sajnos mégis azok vagyunk. Szerintem nem olyan vészes a helyzet, hogy ne lehetne megoldani. Én korábban egyáltalán nem voltam motivált, majd amikor el kezdtem azt csinálni amit szeretek, hitelen nagy önbizalom árasztott el és magabiztosság. Amikor megláttam a célt, és tudtam, hogy mit kell tennem azért, hogy elérjem, furcsán megnyugodtam és tele lettem életerővel. Személy szerint én mindenkinek azt tanácsolom, hogy ha úgy érzi, nincs önbizalma, nem motivált, akkor tekintsem kicsit bele a jövőbe, lássa meg a célt, lássa meg azt, hogy milyen jó lehet az élete akkor, ha teljesíti a kitűzött célt.
Mindenkinek fel kell építenie egy lépcsőt, ami a sikerhez vezeti. Minden egyes lépcsőfok egy-egy állomás legyen, a sikerhez vezető úton. Ezek ne legyenek nagy részcélok, könnyen elérhetőnek kell lennie, mert ha sikerült, és teljesíted, akkor erőt ad, és nagyobb önbizalommal indulhatsz a következő állomásra. A végén pedig amikor a végső célt kell elérned, már egyszerűen fogod megragadni azt, aztán élvezheted az eredményét.

A motiváció megtartásának legegyszerűbb formája, ha ezt mind szem előtt tartod, és nem tűzöl ki nagy, és teljesíthetetlen célokat. Fokozatosan kell dolgoznod, és fokozatosan kell magadban felépítened az erőt, amely a legvégső cél eléréséhez elengedhetetlenül szükséges. Hinned kell magadban, és tudnod kell, hogyan érd el azt amit szeretnél, mert helyetted senki más nem fogja elérni.
Maradj éhes, maradj bolond!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ki a jó tanár?

Elkezdődött az újabb tanév, és a tömegközlekedési eszközökön már lehet hallani, hogy „milyen hülye ez, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük