Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan maradjunk fitt kismamák?

Hogyan maradjunk fitt kismamák?

A várandóság természetes állapot egy nőnek, tulajdonképpen, ha egészséges a kismama, akkor folytathatja korábbi életvitelét, nincs szükség túlzott pihenésre. Sőt. Sok kismama beleesik abba a csapdába, hogy kissé ellustul, többet pihen, fekszik, viszont mivel a baba növekedése igényli, többet eszik, több édes dolgot fogyaszt.
Az egészség megőrzéséhez óvakodnunk kell a többlet táplálék bevitelétől, és kerülnünk kell a tortákat, édességeket. Nyilván bizonyos ingereknek nem lehet ellenállni, de a mértékletességet akkor is igyekezzünk megtartani.
A mozgás szintén elengedhetetlen az egészségünk megőrzéséhez, ilyenkor nem kell nagy dolgokra gondolni, de pár dologra figyeljünk oda mindenképp.
• Minden esetben ügyeljünk arra, hogy a mozgás ne legyen megterhelő, csak annyit és olyan mozgást végezzünk, ami jól esik számunkra.
• A kismamáknak fokozottan kell ügyelni a vérnyomásukra, nem árt mozgás közben karra erősíthető vérnyomásmérőt hordani, és figyelni, hogy a vérnyomás ne emelkedjen 140 fölé.
• Mindig melegítsünk be komolyabb mozgás előtt, kerüljük a hirtelen mozdulatokat, és nem árt tudni, hogy terhesség alatt sokkal lazábbá válnak az ízületek, ínszalagok, fokozott sérülésveszély állhat fenn, ezért könnyebben történhet apróbb baleset, bokakifordulás- ezért a sportolásnál használt cipő viselete sem mindegy.
• Tartsunk a mozgások között pihenőnapot, a kismamák számára a pihenés is nagyon fontos.
A kismamák számára ma már elérhető a kismama jóga, amiben nem csak a szellemet és a testet erősítik, hanem felkészítik a szülésre, gátizomzat erősítő gyakorlatokkal, légzéstechnikák elsajátításával, és relaxációval.

Ha szép idő van, tegyünk egy-egy hosszú sétát. Az egyik legtermészetesebb mozgásforma, nem igényel plusz eszközöket, vitalitást ad, bárhol, bármikor végezhető.
Emellett a szervezetre is jótékonyan hat: erősíti a szívet, egyensúlyban tarja a vérnyomást, és az izomzatunkat is karban tarja, hiszen a test majd minden izma részt vesz benne. És ne feledjük azt sem, hogy a rendszeres sétával a súlyunkat is kordában tarthatjuk, ami az egészség egyik alapfeltétele.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Testvér féltékenység

Mikor egy pár családot alapít nagy valószínűséggel jön a második baba is. Ekkor merülhet fel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük