Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan maradjunk egészségesek télen?

Hogyan maradjunk egészségesek télen?

A tél mint tudjuk általában a betegségek időszaka. Ilyenkor nagyon sokan betegednek meg, lesznek náthásak, és az időjárás miatt legyengül a szervezetük, emiatt fogékonyabbak leszünk arra, hogy valamilyen betegséget kapjunk el. Az időjárás azonban sokakat szellemileg is legyengít. A nagy hideg, hóesés, korai sötétedés miatt az emberek életkedve sem lesz olyan mint mondjuk nyáron, ezért lelkileg is gyengébbek lesznek, ami megint csak elősegítheti betegségek kialakulását. Védekezni viszont nem olyan bonyolult mint sejtjük. Igazából csak a nyáron megkezdett programot kell folytatni. Együnk sok gyümölcsöt, zöldséget, fogyasszunk sok teát, főleg citrommal és mézzel. Sportoljunk.
A hidegben is lehet kellemesen futni, vagy edzeni. Ilyenkor a szervezetünk erősödik, és azoknak is nagyon jó, akik már betegek, ugyanis sport tevékenység közben sokat izzadunk, és köztudott, hogy az izzadsággal együtt szervezetünkből a betegség is távozik. Nem mellékesen erősebbé, és ellenállóbbá is tesz minket.
A sok gyümölcs, és zöldség pedig az immunrendszerünket fejleszti. Ezek mind nagyon fontosak ahhoz, hogy télen is megőrizzük egészségünket. Senki sem szeret úgy ünnepelni, hogy beteg, lázas. Ilyenkor az embernek nem sok kedve van semmihez. A túl sok fekvés, és pihenés sem jó, mert ilyenkor még inkább hajlamos a szervezet, hogy legyengüljön, mert nincs rendesen igénybe véve. Ezért nagyon fontos, hogy minél többet mozogjunk, mert ilyenkor a test folyamatosan ellenőrzi saját magát, és hamarabb észre lehet venni, hogy ha baj van, mint akkor, ha csak egész nap fekszünk az ágyban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük