Kezdőlap » Karácsony » Hogyan lopta el a karácsonyt a Grincs?

Hogyan lopta el a karácsonyt a Grincs?

A Grincs története Kifalván játszódik, ahol a Kik élnek, valamint a Kobak-hegyen, ahol a Grincs, a zöld szőrös lény, és a kutyája Max laknak. A Grincs utálja a Kiket, és a karácsonyt egyaránt, ezért amikor közeleg az ünnep, mindent megtesz azért, hogy tönkretegye.
Eközben a kifalvi Cindy Lou, egy 8 éves kislány úgy érzi, hogy a karácsony igazi lényege elveszett, viszont tudomást szerez a Grincsről, és a története nagyon megtetszik neki. Úgy dönt, felkeresi a zöld szörnyet, és meggyőzi arról, hogy vegyen részt a karácsonyi vigaszságon, elvégre a szeretet ünnepe számára is ugyanazt jelenti. A kislány sikerrel jár, ugyanis a Grincs elmegy az ünnepségre, azonban a polgármester felbőszíti, mivel udvariatlanul egy borotvát ad neki ajándékba, és a szeme előtt kéri meg a szerelme kezét. Erre a Grincs dühbe gurul, és káoszt teremt, azzal hogy felgyújtja a főtéren álló karácsonyfát, majd megfogadja, hogy ellopja a karácsonyt, egyszer s mindenkorra.
Szánt készít, a kutyáját rénszarvasnak öltözteti, és elindul Kifalvára, hogy begyűjtse, ellopja az összes dekorációt, ajándékot a Kiktől. Egy pillanatig megtorpan, amikor Cindy házába érve találkozik a kislánnyal, azonban ez nem tántorítja el a céljától, így folytatja a kizsákmányolást. Végül az összes megszerzett dolgot felcipeli a Kobak-hegyre, és büszkén nyugtázza, hogy sikerrel járt, ellopta a karácsonyt.
Azonban örömét hamar beárnyékolja a Kik boldog éneke, akik tudják, hogy a karácsony valódi lényege nem a kézzel fogható dolgokban rejlik, hiszen a karácsony szellemét nem lehet boltban megvenni. Végül Cindy a Grincs után megy, hogy még ő se legyen egyedül a szeretet ünnepén, és ekkor már a Grincs szíve is meglágyul.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük