Kezdőlap » Film » Hogyan lett sikeres Robert Downey Jr?

Hogyan lett sikeres Robert Downey Jr?

Azt szokták mondani, hogy Robert Downey Jr ma már egy menőségi szint. Egyébként tényleg. Ahhoz képest, hogy 10 évvel ezelőtt még mondjuk “csak” egy átlagos színész volt – igaz 93-ban már Golden Globe díjat nyert a Chaplin-ben nyújtott alakításáért, de mégsem tekintettek rá úgy az emberek mint manapság- akit csak úgy ismertek az emberek, de semmi több.
Lehet azt mondani, hogy törvényszerűen, de neki is voltak problémái az alkohollal, és a drogokkal, elvonón is volt, és az Ally Mcbeal-ből is ezen problémák miatt küldték el. Később elvált, majd 2005-ben elvette jelenlegi feleségét Susan Downey-t. A korábbi sorozatban az Ally Mcbeal-ben együtt énekelt Stinggel, és így derült ki, hogy RDJ-nek kiváló hangja van, így 2005-ben készített egy lemezt, The Futurist címmel. Egy egészen kiváló albumról van szó. 2005-ben 2006-ban és 2007-ben egyre komolyabb, jobb szerepeket kapott, majd 2007-ben jött a nagy áttörés, amikor megkapta Vasember szerepét a Marvel új filmuniverzumához készült első filmben a Vasemberben.
Ez hozta meg neki a nagy áttörést, mert itt alakította a hozzá legjobban illő egoista milliárdos szerepét, akit mindenki szeret, mindenki imád. Nagyon jól eljátszotta, aztán a Hihetetlen Hulk-ban is szerepelt egy egészen rövid jelenetben, de ekkor már tudni lehetett, hogy a Marvel igazából köré építi fel az egész sikersztorit, és ő lesz a mozgatórugója a történetnek. 2009-ben ismét Golden Globe díjat kapott ezúttal a Sherlock Holmes-ben nyújtott alakításáért. 2010-ben a Vasember 2-vel még inkább sikeres lett, majd 2011-ben a Sherlock Holmes 2 nyomta feljebb a hírnevét, 2012-ben a bosszúállóban nyújtott elképesztően jó alakítást, majd 2013-ban a Vasember 3 után mindenki tényként közölte, hogy RDJ a világ egyik legjobb és legsikeresebb, nem mellékesen a legjobban fizetett színész Hollywoodban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen film a Ponyvaregény?

A Ponyvaregény egy 1994-ben készült krimi-akció-vígjáték, melyet Quantin Tarantino rendezett, forgatókönyvét pedig Roger Avary-vel közösen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük