Kezdőlap » Film » Hogyan lett sikeres az Amerika kapitány?

Hogyan lett sikeres az Amerika kapitány?

Az Amerika Kapitány című filmet 2011 augusztusában mutatták be a hazai mozik, a történet alapjául pedig az Amerika Kapitány című Marvel Comics képregény szolgál. Ami a színészeket illeti, Chris Evans játssza Steve Rogerst, azaz Amerika kapitányt. A színészt már ismerhetjük a Fantasztikus Négyes című 2005-ös filmből, ahol Johnnyt, a tűzembert alakította.
A történet elején a második világháború időszakában vagyunk, éppen 1941-ben, vagyis javában dúl a háború. Steve Rogers egy ifjú, mindenre elszánt fiatalember, aki jelentkezni szeretne a hadseregbe, hogy hazáját szolgálja, azonban sorozatosan visszautasítják jelentkezését, mivel olyan fizikummal rendelkezik, ami miatt hamar életét vesztené. Mivel úgy gondolja más lehetősége nem maradt, örömmel jelentkezik a titkos katonai kísérleti programba. A titkos kísérleti program neve Újjászületés projekt, mely keretei között megpróbálnak belőle szuperkatonát csinálni.
Végül a beavatkozás sikerrel jár, így Steve Rogers egy izomkolosszussá válik, akinek egyetlen feladata van, hogy megállítsa a Hydrát, vagyis a nácik titkos tudományos részlegét. A Hydra vezetője a rettegett Vörös Koponya, aki tervei alapján az egész világot saját uralma alá akarja vonni, és nincsenek békés tervei.
A filmben Steve Rogers életének átalakulását követhetjük nyomon egészen addig, míg Amerika Kapitány lesz belőle, majd az újdonsült szuperhős küzdelmét a gonosz ellen. Végül egy gyengéd, romantikus szálat is végigkövethetünk a filmben, és a nem túlzottan boldog befejezést is átélhetjük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miről szól a forráskód?

A forráskód egy igen érdekes film. Azt akarja bemutatni, hogy a számítástechnika mekkora fejlődést ért …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük