Kezdőlap » Autó » Hogyan lett sikeres a Mini Cooper a WRC-ben?

Hogyan lett sikeres a Mini Cooper a WRC-ben?

A Mini angol autógyártó cég már korábban is indult a rallyvilágbajnokságban, azonban az új generációs Mini három éve tartozik a WRC élbolyához. 2011-ben a John Cooper nevével ellátott Minivel vágott neki az angol autógyártó cég a rally világbajnokságnak, ahol azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy szeretnének a top három WRC csapat közé bekerülni. Szerződtettek a 2011-es és 2012-es idényre egy igen tapasztalt, több országos rallyt is megnyerő versenyzőt, Daniel Sordo-t, akivel az első futamon a 2011-es Monte Carloi rallyn már második helyen végeztek.
Ebben az idényben a francia rallyt meg is nyerték, így a csapat végül a harmadik helyen zárta összesítettben a világbajnokságot. Ahogy minden más rallycsapatnál, úgy a Mininél is 2012-ben problémák léptek fel, így nem igazán tudtak stabil csapatként részt venni minden versenyen, azonban legalább az autógyártó cég életben maradt a rallyban, így 2013-ban el tudtak indulni a világbajnokságon, nem úgy, mint sok más autógyártó cég.
A 2013-as esztendőben, bár nem végeztek dobogós helyen, de stabilan ott voltak az élbolyban, és felvették a Citröennel, és a Forddal is a versenyt a győzelemért. A John Cooper által tervezett Mini eleinte piros színben pompázott, rajtrács szerű csíkkal az oldalán, és tipikus fehér színű tetőrésszel, ahogy a mindenki számára ismert első generációs Minik néznek ki. Támogatók terén nem volt hiány az angol cégnél, így 2013-ra és 2014-re szakítottak a tradíciókkal, és a Minit a jobb PR kedvéért feketére festették, így még jobban megkedveltetve a rajongókkal a Mini céget. 2014-ben is biztos indulónak számít a Mini a WRC-ben. Ha a brit cég sikereit nézzük, három év alatt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Mini régebbi sikertelen rallykarrierje már csak a múlté.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elektromos autó

Napokban beszéltem egy elektromos meghajtású autó –Tesla- tulajdonossal. Többen körbevettük, szemléltük, mintha csodát látnánk. Tulajdonosa …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük