Kezdőlap » Családi élet » Hogyan leszünk szerelmesek?

Hogyan leszünk szerelmesek?

Az egekbe emel, vagy épp a mélybe taszít. A remény és a kétség határvonalán táncol. A szív és a lélek tökéletes egymásra találása.
Honnan tudjuk, hogy szerelmesek vagyunk? Észrevesszük, ha itt van. Jön valaki, és mi ellenállhatatlan vágyat érzünk, hogy megsimogassuk az arcát. Mély és erős érzés. Ha rá gondolsz, mosolyogsz. Ha meglátod, a szíved hevesebben dobog. Ha veled van boldog vagy, és hagyod, hogy az érzelmek elborítsanak. Érzed a másik közelségét, forróságát. Nem tudsz betelni vele, és azt szeretnéd, hogy örökké tartson! Annyi mindent szeretnél mondani neki, de nem tudsz, mert elveszi a figyelmedet, hogy fogd a kezét, érezd minden mozdulatát. Egész nap csak rá tudsz gondolni, szeretnél hozzábújni, felébred benned a gyengédség érzése. Ha a kedvesed mellett lehetsz, eláraszt a nyugalom, és biztos vagy benne, hogy vele akarod leélni az egész életedet. Tele vagy energiával, sokkal nagyobb a teljesítőképességed.
A tudósok véleménye szerint ez pusztán kémia. A testünk kémiájának változása. A kedves személy illatának hatására olyan kémiai anyagok szabadulnak fel az agyban, amelyek felelősek ezen érzésekért. A fenil, amely az eufóriát okozza, az oxytocin, amely a testi közelség megélésére motivál. Az endorfin, azaz a boldogsághormon, amitől a nyugalom eláraszt a kedvesed mellett. A dopamintól, ami egy energiát serkentő hormon, a teljesítőképességed növekszik.
De vajon a szerelem valóban csak kémia?
Az ezotériában a lélekkapcsolatban hisznek. Abban, hogy nincs véletlen szerelem. Amikor kitárjuk a lelkünket, és bizalommal fordulunk az élet felé, akkor egyszer csak megtörténik. Kilépünk a korlátainkból és megnyílunk a szerelem felé. Minden ember magában hordja a saját jelzőrendszerét, amely a megfelelő személy felé mutat.

Okkal vagyunk egymás életében. Valamilyen feladat, vagy tapasztalás összeköt két embert. Amikor találkoznak, akkor mágneses vonzerő, hihetetlen jó érzés tölti el őket, és azonnal a bizalmukba fogadják egymást. Varázslatos összhangban tárulkoznak ki egymás előtt, észrevétlenül olvadnak egymásba, amely túlmutat a fizikai vonzódáson. Ez az érzés szinte azonnal kölcsönössé válik. A tudatalattink működik, amikor olyan emberekkel kerülünk kapcsolatba, akik mellett a legnagyobb eséllyel fejlődik a lelkünk. Van, aki azért kerül mellénk, hogy megtanuljunk különbséget tenni, hogy tudjuk, mitől kell elfordulnunk.

Előbb át kell élnünk bizonyos helyzeteket, hogy utána észrevehessük, hogy mit akarunk. Az is lehet, hogy valaki olyan fog elvezetni az igaz szerelemhez, aki összetörte a szívünk. Egy olyan kapcsolat, ahol nem úgy alakult, ahogy reméltük. És épp ez a lényeg. Ez szabadít fel, és vezet el önmagunkhoz. Mert az igazi szerelem csak akkor érkezhet el, hozzánk, ha megismertük önmagunkat. A klasszikus értelemben vett kapcsolati minta szerint, úgy választunk társat, párt magunknak, hogy megfeleljen az elvárásainknak, kielégítse a szükségleteinket. Ha nem sikerül ilyet találnunk, akkor az évek folyamán megpróbáljuk a magunk képére formálni, olyan emberré alakítani, akire szükségünk van.

Ez addig működhet jól, amíg mindketten hajlandóak kompromisszumokat kötni. Sok embernél ez működik. És vannak, akik szívből jövően másra vágynak. Akik szeretnek szeretni. Odaadással, feltételek nélkül. Nem akarnak kompromisszumokat kötni. Nincsenek elvárásaik, nem kapni, hanem adni szeretnének. Ez egy magasabb szintű, tiszta, őszinte kapcsolat. A szerelem.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan legyünk jó szülők, ha gyermekünk tízen nyolc éves lett?

Minden szülő eléri egyszer, hogy gyermeke betöltse a tizen nyolcadik élet évét. Vége a kamaszkornak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük