Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan lesz a magzatból fiú vagy lány

Hogyan lesz a magzatból fiú vagy lány

A születendő gyermek neme sok tényezőtől függ. A hímivarsejtek, és a petesejt találkozásánál már eldől, hogy milyen nemű lesz a gyermek, ugyanis a hímivarsejt kromoszómáitól függ, hogy mi lesz a sejtekből. Szóval az apa spermáin, múlik minden.
Az emberi sejtben 23 pár kromoszóma van. Az egyik fele a kromoszómáknak az anyától származik, a másik fele pedig az apától. A 23 párból 1 párt nemi kromoszómának hívnak. A nőknek csak X, a férfiak viszont Y és X kromoszómájuk is van, nagyjából azonos mennyiségben. Amikor az apa ondósejtében lévő X kromoszóma a női X kromoszómával találkozik, akkor lány lesz a gyermek neme. Ám, amikor az apa ondósejtjében lévő Y kromoszóma találkozik a női X kromoszómával, akkor a fiú lesz a születendő gyerek.

Az Interneten sok oldal foglalkozik a születendő gyermek nemével, hogy hogyan lehet esetleg befolyásolni, illetve kiszámolni a leendő gyermek nemét. A legtöbb ezzel a témával foglakozó oldal, nem tudományosan alátámasztott kutatásokkal igazolja az állításait, így inkább csak feltételezésként, nem pedig tényként kezelendőek. Ebben a témában nagy népszerűségnek örvend a Kínai fogamzásnaptár, amellyel a fogantatás napja alapján kiszámítható a születendő gyermek neme, kb. 67-99%-os pontossággal. Egy másik módszer, amelynek tudományos magyarázata is van, azt mondja, hogy az ondósejtben lévő hímivarsejtek, amelyek Y kromoszómát hordoznak, gyorsabbak, kisebbek, viszont rövidebb ideig életképesek, és rosszabbul tűrik a hüvely lúgos környezetét. Ha pontosan a peteérésre időzítjük a fogantatást, mély behatolással, akkor nagyobb az esély arra, hogy az Y kromoszómák érjenek célba, azaz fiú legyen a születendő gyermek neme. Ha kislányt szeretnénk, akkor a peteérés előttre kell időzíteni a szeretkezést, ilyenkor az Y- kromoszómát vivő ondósejtből már sok elpusztul, viszont az X kromoszómát vivő ondósejtek szívósabbak és jobban bírják a lúgos közeget, így túlélik a hüvely közegét, mire eljön a peteérés.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hordozás (gyerekhordó) eredete

A kötődő nevelés mint fogalom, a hétköznapokban a szeretetben, gondoskodásban nyilvánul meg, valójában ennél sokkal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük