Kezdőlap » Sport » Hogyan lehet valaki Forma 1-es pilóta?

Hogyan lehet valaki Forma 1-es pilóta?

Ez a kérdés valószínűleg már nagyon sok rajongó fejében megfordult már legalább egyszer. Minden forma 1 rajongó életében már legalább egyszer elgondolkodott, azon, hogy milyen lehet forma 1-es pilótának lenni.A Formula 1-es pilótáknak nincs könnyű életük. Egész évben dolgoznak és csak a szezon vége és a szezon kezdet közötti két három hetes, vagy maximum 1 hónapos időszak alatt tudnak igazán pihenni. Az egy hónapos nyári szünet alkalmas még arra, hogy a pilóták kikapcsolódjanak. Formula 1-es pilóta csak akkor lehet az ember, ha már nagyon korán, kisgyerek korában elkezd gokartozni. Rengeteget kell dolgozni és tanulni és nem kevés pénz sem kell ...

Ez a kérdés valószínűleg már nagyon sok rajongó fejében megfordult már legalább egyszer. Minden forma 1 rajongó életében már legalább egyszer elgondolkodott, azon, hogy milyen lehet forma 1-es pilótának lenni.

A Formula 1-es pilótáknak nincs könnyű életük. Egész évben dolgoznak és csak a szezon vége és a szezon kezdet közötti két három hetes, vagy maximum 1 hónapos időszak alatt tudnak igazán pihenni. Az egy hónapos nyári szünet alkalmas még arra, hogy a pilóták kikapcsolódjanak. Formula 1-es pilóta csak akkor lehet az ember, ha már nagyon korán, kisgyerek korában elkezd gokartozni. Rengeteget kell dolgozni és tanulni és nem kevés pénz sem kell ahhoz, hogy valaki komoly gokart csapatba kerüljön, komoly sorozatokban versenyezzen és ezután még több pénz kell ahhoz, hogy a gokart utáni sorozatokat elérje mint például az a1 Gp, Gp3 Gp2 és azután a Forma 1.

Az embernek az egész gyermekkorát erre kell áldozni. Rengeteg időt, pénzt tanulást kell beadni azért hogy valaki igen jó Forma 1-es pilóta legyen. A nagyobb csapatok mint például a Ferrari Mclaren vagy a Red Bull Racing saját pilótaképző programot indítottak, hogy már kamasz vagy tinédzserkorban megtalálják azokat az embereket, akiket saját módon képezhetnek, formálhatnak, hogy majd amikor megérkeznek a formula 1 kapujába, már tapasztalt versenyzők legyenek és minél könnyebben felvehessék a harcot a mezőny tagjaival.

Például a Red Bull legelőször a Toro Rosso-ba szerződteti a fiatal pilótákat, majd innen kerülhet át a pilóta a Red Bull Racinghez, ha bizonyította a tehetségét. Sebastian Vettel, aki ma már négyszeres világbajnok, két és fél év után 2009 -ben váltott és akkor került át a Toro Rosso-ból a Red Bull Racing-be ahol ma folyamatosan nyeri a versenyeket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi szükséges az ökölvívó-mérközéshez?

A frappáns felelet az: két ökölvívó. De a megoldás ennél sokkal bonyolultabb! Még a két ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.