Kezdőlap » Betegségek » Hogyan lehet méhenkívüli terhesség?

Hogyan lehet méhenkívüli terhesség?

A terhesség minden nő életének egyik legfontosabb időszaka. Sokakban meg is fordul a kétség vajon minden rendben van-e a terhességgel. A terhesség gyanújánál általában minden nő terhességi tesztet végez mielőtt meglátogatná a nőgyógyászát. A méhen kívüli terhességet ugyanúgy kimutatja a terhességi teszt, mint a rendes terhességet hiszen a teszt a hormonok alapján jelez. Méhen kívüli terhességről akkor beszélünk ha a megtermékenyített petesejt nem a méhen belül, hanem azon kívül tapad meg. Ilyenkor a vándorlás közben vagy lassítja vagy akadályozza valami útja során.

Megelőzni és előjelezni nem lehet.
Nagyon fontos a korai felismerés, mert a terhesség előre haladtával fokozottan nő az életveszélyes helyzet is. Súlyos esetben akár hasüreg vérzést is okozhat, mely halálos kimenetelű is lehet.
Amennyiben nem a méhen belül történik a megtermékenyítés szúró fájdalom lép fel az alhasnál. Az idő múlásával ez egyre erősödik, bármilyen vérzés jelentkezése is utalhat erre.
A pontos diagnózist csak a nőgyógyász tudja felállítani általában hüvelyi vizsgálattal és hüvelyi ultrahanggal. Ha megállapítja méhen kívüli terhesség tényét általában kórházi tartózkodást rendel el. Néha előfordul, hogy a szervezet képes megoldani a problémát ilyenkor spontán gyógyulásról beszélünk.
A korán felismert eseteknél a gyógyszer is szóba jöhet, mely hatására a petesejt nyomok nélkül felszívódik és nem okoz semmilyen károsodást. Ha erre nincs mód és a szervezet nem löki ki műtét szükséges. Sajnos akinél, már egyszer diagnosztizálnak méhen kívüli terhességet nagyobb az esély,hogy még egyszer előfordul.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fejfájás tipusai és okai

A fejünk sok mindentől fájhat, és több fajta lehet. Típusok szerint megkülönböztetünk: migrén, tenziós,cluster, sinus …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük