Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan lehet makulátlan bőrünk?

Hogyan lehet makulátlan bőrünk?

Az üde, hamvas és többnyire hibátlan bőr, minden nő álma. Ennek érdekében hajlamosak vagyunk tucat számra venni a kozmetikumokat, melyekből igen bő kínálat tárul elénk. Szinte nincs is az a bőrprobléma, amire nem ígérnének gyógyírt, ám ez önmagában kevés, hisz a kemikáliák csak a tüneti kezelésre biztosítanak átmeneti megoldásokat. Jó hír azonban, hogy némi ráfordítással és változtatással, elérhetővé válik számunkra az, melyről eddig csak álmodoztunk.

Elsősorban az olyan rossz szokásainkat kell elhagyni, melyek meggátolják a szervezet és a bőr normál működését, hiszen bőrünk mindig a belsőnk állapotáról árulkodik. A dohányzás súlyos méreganyagokkal terheli a szervezetet, melyek az arcunkra kiülve mutatkoznak meg a leghamarabb. Fokozza a dehidratáltságot, mely a ráncok kialakulását is felgyorsítja. A kevés vízfogyasztás szintén ezt eredményezi. A késő esti falatozások, túl evés, vagy a túlzott zsíros ételek fogyasztása is hozzájárul a bőrhibák kialakulásához. A nem megfelelő, nagy mennyiségű kozmetikumok komoly károkat okozhatnak, így maradjunk a kevesebb-több elvénél.

Ezen rossz szokások elhagyása mellett ügyelni kell még néhány tényezőre. Aludjunk eleget, minden esetben töröljük le a sminket és rendszeresen tisztítsuk az arcunkat, hogy a szennyeződésen ne tapadhassanak meg a bőrünkön. Fogyasszunk minél több gyümölcsöt és zöldséget, magvakat és olyan ételeket, melyekben nagy számban található E-vitamin, ami a szépség és a bőr vitaminja. Hetente egyszer radírozzuk le arcunkat, majd kényeztessük könnyed, tápláló pakolásokkal, a bőr típusunknak megfelelően.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Aminosavak: segíthetnek meggátolni a bőr öregedését?

Az aminosavak fiatalító hatással vannak a bőrünkre. Ha az étrendünk megfelelő mennyiségben tartalmazza őket – …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük