Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan lehet elkényeztetni egy csecsemőt?

Hogyan lehet elkényeztetni egy csecsemőt?

Sokan tévesen ítélik meg ezt a kérdést, egy újszülött csecsemőt még nem lehet elkényeztetni, hiszen ők ösztönösen cselekednek. Később már igen, de az elején még nem egy evés kor után már összefüggéseket vonnak le és akkor már tudják, hogy mit tegyenek, hogy az történjen, amit ők szeretnének. Viszont ezt egy újszülött még nem látja át. Sokan mondják azért sír annyit, mert el lett kényeztetve, vagy éppen azért nem veszik fel mikor sír, nehogy elkényeztessék. Hogy lehet elkényeztetni egy csecsemőt, aki másképpen nem tud jelezni, ha éhes vagy ha éppen álmos vagy ha csak éppen édesanyja közelségére vágyik.

Persze, hogy csendben van, ha kézbe vesszük, hisz kilenc hónapon keresztül mi nyújtottuk számára a biztonságot és hirtelen egy teljesen új világba csöppen. pontosan ezért van az, hogy sír akkor is ha csak arra vágyik, hogy ezt a biztonságot megkapja újra és ezt másképpen nem tudja, minthogy édesanyja karjában van. Ilyenkor érzi az illatát, a bőrét, a melegségét és ez az ami megnyugtatja, nem pedig az, hogy kiszúrásból sír, hogy ellegyen kényeztetve.

Ebben az időszakban igenis kell időt szakítanunk a napi teendők között arra, ha csecsemőnk sír és a közelségünkre vágyik azt is megtudjuk adni a számára. Ezek a babák, akik édesanyjukkal közvetlen kapcsolatot alakítanak ki és többet vannak a közelükbe sokkal kiegyensúlyozottabbakká válnak a későbbiekben. Ez nem azt jelenti, hogy elkényeztetjük őket, csak a szükséges kapcsolatot is biztosítjuk a számukra a teljes és szükséges fejlődésükhöz. Ettől még később nem fognak állandóan rajtunk lógni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük