Kezdőlap » Családi élet » Hogyan lehet egyszerűbben megoldani a háztartási problémákat?

Hogyan lehet egyszerűbben megoldani a háztartási problémákat?

Egy háztartásban gyakran kiborul, kifolyik valami, állandóan keresgetni kell a tisztítókendőt, folyatni a vizet, azért, hogy gyorsan le tudjuk törölni az éppen keletkezett foltot. Ennek megelőzésére érdemes a konyhában vagy a fürdőszobában mosószeres vizet tartani egy szórófejes flakonban, így, ha hirtelen van erre szükség, akkor rögtön kéznél van a flakon.
Gyakori probléma, hogy a családtagok itt-ott leraknak egy-egy poharat, gyümölcshéjat vagy csoki papírt. Ha okosan gondozzuk a háztartásunkat, akkor soha nem megyünk üres kézzel a lakásban. Bármerre visz az utunk, mindig viszünk valamit, ami pont odavaló, amelyik helyiségbe éppen tartunk.
Sütés-főzés esetén fontos szerepet kap az előkészítés. Mielőtt nekiállnánk, érdemes mindent odakészíteni, amire szükségünk lesz. Ha még a szemetesig sem akarunk elmenni munka közben, akkor tegyünk a munkalapra egy kis tálkát a felgyülemlő hulladéknak.
Rendrakásnál is jó eszünkbe vésni, hogy a legjobb rendrakás, ha nem csinálunk rendetlenséget. A legegyszerűbb, ha használat után mindent a helyére teszünk. Persze fontos, hogy családtagjaink is így tegyenek, akkor utánuk sem kell rendet raknunk.
Ha több szinten helyezkedik el a háztartásunk, akkor még jobban meg kell gondolnunk minden lépésünket. Érdemes a lépcső alsó és felső végénél elhelyezni egy-egy kosarat, amibe jártunkban-keltünkben beletesszük, aminek a másik szinten van a helye. Így, amikor megjárjuk az emeletet, egyszerre több mindent is elintézhetünk.
Probléma adódhat a családtagok tornacipőjének szagával is. Egy éjszakára sütőport szórunk bele, reggel kiporszívózzuk, ez elveszi az orrfacsaró szagokat.
Egyre több háztartásban fordul elő az indukciós konyhai tűzhely. Nem kell azonnal megválnunk régi edényeinktől, a mágnes teszt segít megállapítani, hogy mi az, ami ezen a tűzhelyen is használható. Ha a háztartásban található egyszerű mágnes odaragad az edény aljához, akkor az az új tűzhelyen is használható marad.
Néhány ilyen jó tanáccsal könnyíthetünk a háztartási munkák elvégzésén.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük