Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan lehet egyszerre spórolni a közlekedésen és a bevásárláson?

Hogyan lehet egyszerre spórolni a közlekedésen és a bevásárláson?

Járj bringával autó vagy busz helyett! Egyrészt a mozgás nagyon egészséges és nagy szükségünk van rá. Ha kerékpárral járunk az egy km-re lévő boltba, már sokat teszünk magunkért. És hogy ez hogyan függ össze a bevásárlással?
Nem ugrunk autóba azonnal, ha valamit megkívánunk, és persze nem vásárolunk be még háromszor annyi haszontalanságot, mert így ritkábban járunk a boltba. Ugyanez igaz a rossz időre: ha tudjuk, hogy nem véd meg az autó az időjárástól, akkor kétszer is meggondoljuk, hogy elugorjunk-e még egy zacskó chips-ért, ha viszont tényleg fontos dologról van szó (még kenyér sincs épp otthon), akkor viszont muszáj menni, nem lustulhatunk el.
Bicajjal kevesebb holmit lehet szállítani, ezért nagyon meg kell fontolni, mi az, amit tényleg venni akarunk. Így nem fogjuk betenni a harmadik kólás palackot, helyette inkább helyet hagyunk a többi nagy méretű dolognak: 3 kilós krumplis zacskónak, konyhai törlőnek, stb.
És olcsóbb a közlekedés. Nem kell tankolni az autót, nem kell parkolóhelyet keresgélni, nem terheljük a környezetet. Néhány egyszerű kiegészítővel télen is kivitelezhető, főleg nagyvárosokban, ahol tényleg rendesen takarítják az utakat. Fontos a megfelelő lámpa, hogy szabályosak és láthatóak legyünk, és jól jön egy arcot orrig eltakaró maszk vagy sál a hideg ellen. A bevásárlás védelmére pedig vízálló hátizsák vagy szatyor, ez minden…

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Természetes stresszoldás

Számtalan stressz ér minket nap-mint nap, mi magunk sokat tehetünk a kiegyensúlyozott életünkért. A szabályok, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük