Kezdőlap » Elektronika » Hogyan leheljünk életet egy régebbi számítógépbe?

Hogyan leheljünk életet egy régebbi számítógépbe?

Sokan szenvednek attól a jelenségtől, hogy a számítógépük lassan tölti be az oldalakat, videókat, „szaggat” a játék, megjelenik a „nincs elég hely a merevlemezen” felirat. Ez annak a jele, hogy az adott operációs rendszerünk a végét járja, ideje lenne egy teljes újrainstallálás.

Szerencsére vannak módszerek, amikkel kicsit meghosszabbíthatjuk az adott rendszer életét. Az első, és legegyszerűbb megoldás, töröljünk felesleges fájlokat a merevlemezről. Ezek lehetnek képek, zenék, sima szöveges fájlok, de a programok eltávolításához nem ajánlott a szimpla jobbkatt – törlés. Ha van olyan programunk, amit már nem használunk, akkor erre a legjobb megoldás, ha a vezérlőpult programok és szolgáltatások pontján keresztül szabadulunk meg tőle, kiválasztva az adott programot majd az eltávolítás gombra kattintva.

Ezután jöhet egy másik helyfelszabadítási megoldás. A sajátgépben a merevlemez meghajtójelére jobb egérgombbal kattintva a tulajdonságok menüt választva a megjelenő ablakon a lemezkarbantartó lehet még nagy segítség. Hagyjuk, amíg átellenőrzi a merevlemezt, ez tetemesebb időt is igénybe vehet. Majd az újabb megjelenő ablakon az okra kattintva a rendszer el is végzi a felesleges fájlok „nagytakarítását”. Ha már itt járunk, ne menjünk messzire, az előbbiekben ismertetett módszerrel eljutunk a lemezkarbantartóig, de itt nem az általános fülön keresgélünk, hanem áttérünk az eszközök fülhöz, majd itt a töredezettségmentesítést választjuk. Segítségével a fájljaink rendszerezettebbé válnak, így a rendszert is gyorsítva valamelyest. Ez a program is jó ideig fog futni, hagyjuk, amíg végez. Ha a probléma ezután sem oldódik meg, akkor annak megoldását hagyjuk szakemberre, mert csak nagyobb kárt okozhatunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért nem írnak már az emberek?

A mai világban különlegesnek számít, ha valaki kézzel írott levelet, képeslapot kap. Míg régen családok …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük