Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan legyünk magabiztosabbak?

Hogyan legyünk magabiztosabbak?

Mindenki magabiztos akar lenni, de sajnos nem mindenkinek van hozzá elég lelki ereje, hogy elérje ezt a pontot. Mert bizony a magabiztosság az színtiszta lelki erő, amely akkor jön létre, hogy ha felszínen tartjuk az eddigi sikereinket, a pozitív tulajdonságainkat. Ezt minden nap az elménk felszínén kell tartani, hogy minden nap azon legyen az agyunk, hogy mennyi pozitív tulajdonságunk van. Persze a negatív tulajdonságokat sem szabad elfelejteni, mert nem jó dolog egoistának sem lenni, sőt ez nagyon sok embert igen mélyen tud irritálni.

Azért kell a negatívumokat is felszínen tartani, hogy tudjuk, hogy min kell javítani és mennyit. Törekednünk kell a legjobbra, habár ezt úgyis lehetetlen elérni, de mégis minden nap arra kell törekednünk, hogy magunkat fejlesszük. Munkával, tanulással, mindegy, hogyan, de minden nap feküdjünk le úgy, hogy ma is fejlesztettünk magunkon valamit.
Megtanultunk 5 új szót egy idegen nyelven, vagy elolvastunk egy oktató könyv legújabb fejezetét, és elgondolkodtunk rajta. napról napra kell fejlődnünk, és képesek leszünk elhinni, hogy sikeresek vagyunk akkor, ha a tanultakat átvisszük gyakorlatba, és megbizonyosodunk róla, hogy tényleg működik, tényleg értünk hozzá.Ez pedig azzal jár, hogy ha elhisszük magunkról, hogy tényleg képesek voltunk sikert elérni, akkor magabiztosak leszünk.

A magabiztosság pedig nem csak egy félig meddig önelégült érzet. Az gyógyszer is lehet a testünknek, hiszen ha nem vagyunk magabiztosak, ha mindig kétségbe vagyunk esve valami miatt, akkor stresszezhetünk, az pedig nagyon nem tesz jót sem a szervezetnek, sem a magabiztosságunknak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

B12-vitamin: segítség az anyagcsere számára

A B12-vitamin (kobalamin) egy koenzim. A vitamin többek között a folsavval együtt a csontvelőben képződő …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük