Kezdőlap » Karácsony » Hogyan legyünk környezettudatosak karácsonykor is?

Hogyan legyünk környezettudatosak karácsonykor is?

Habár a szeretet ünnepe nem csak az ajándékokról, és a hozzá kapcsolódó vásárlásról szól, manapság mégis sokszor azt érezhetjük, hogy a fogyasztásra megy ki a nagy karácsonyi vásárlási hajsza. Persze ez távol áll a karácsony valódi jelentésétől, és attól is, hogy mennyire fontos az hogy az ünnepeket valóban azokkal töltsük, akiket szeretünk, mégis a vásárlási láz miatt sokszor túlzásokba esünk.
Ez a pazarló életmód, amibe december elejétől kapcsol az agyunk, több mindenben megmutatkozik. Elsőnek vegyük csak az ajándékokat, amikor olyan tömegárut veszünk szeretteinknek, amire egyébként semmi szükségük, és ezért valószínűleg a szekrény alján fog majd kikötni, vagy rosszabb esetben a kukában. Másodiknak vehetjük az ajándékok csomagolását –vagyis a csomagolópapírt- is, ami már csak azért is egyértelmű pazarlás, mert amint kibontjuk az ajándékokat, eldobjuk a borítását. Vagyis azért vesszük meg, hogy néhány óra múlva már a szemétben legyen. Ugyancsak ez történik azokkal az ételekkel, süteményekkel, amiket kilószámra megsütünk, és szétosztunk a rokonságban- lehet hogy ez is a szemétben végzi.
Persze senki nem fogja bevallani, hogy mit dob ki, és mivel bánik lelkiismeretesen, azonban ennek az egésznek az elejét vehetjük, ha másképp kezdünk neki az egész adventi időszaknak, és csak valóban arra figyelünk ami fontos. Vagyis tudatosan vásárolunk, mindenkinek hasznosat ajándékozunk, és a szeretet ünnepén a szeretteinkre koncentrálunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük