Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan legyünk kiegyensúlyozottak a változó korban is?

Hogyan legyünk kiegyensúlyozottak a változó korban is?

A változás kora nem csak a nőket érinti, de a nők tünetei, testi és lelki változásai több és összetettebb, mint férfitársaiké. A menopauza elmaradása elsődleges tünet, és hatalmas változás okoz a nők szervezetében. Ez nem csak szervezetet terheli meg, hanem lelki teher is egyben.
A menopauza nélkül többé nem vállalhatnak gyereket, ez pedig kihat a lelkivilágukra is, hiszen már egészen biztosan elmúlt fiatalságuk egy szakasza. Vannak, akik ezen könnyebben mennek át, és vannak,akiknek komoly nehézséget okoz feldolgozni.

Elsősorban ne engedjük, hogy depresszióba essünk. Életünket ugyan úgy kell folytatnunk, mint annak előtte. A család és a barátok elhanyagolása sem igazán jó ötlet. Ha tehetjük, pár napra utazzunk el egyedül, a legjobb, ha szép, látványos útra megyünk, ahol a természetet megfigyelve rájöhetünk: mindig van új nap, mindig van megújulás. Tegyük hát mi is ezt.

Kezdjük az étrendünk apróbb átalakításaival. Legyen ételünkben több fehérje, ezzel megőrizzük izomzatunkat, kiegészítőként pedig kalcium-dús, illetve D-vitamindús ételeket fogyasszunk. Így biztosítjuk a testünk csontozatának egészségének megőrzését.

Sportoljunk, vagy mozogjunk!
A mozgás a mindennapok része, ha eddig nem szakítottunk időt a sportolásra, most kezdjük el. Nem kell elképesztő maratoni futásnak neki kezdeni, napi fél- egy órás erőteljes séta is megfelel a célnak. De bátran vágjunk bele a manapság igen népszerű kettlebell edzéseknek- itt labda alakú súllyal kell együtt mozogni, nem túl megerőltető és nagyszerű formában tart.
A pilates megnyújtja az izomzatos, a merevség elmúlik, fiatalos és ruganyossá válik testünk, mindet mindenfajta megerőltetés nélkül. Tulajdonképpen a mozgás és az elme pihentető összhangjáról van szó.
Jóga a test és a lélek tökéletes egyensúlyára törekszik. A meditációt a testkontroll-, és testmozgás-kontrollal egyesíti.

A barátokkal gyakrabban találkozzunk, tervezzünk közös túrázásokat, vagy más nem szokványos eseményeket. Ez nem csak a stresszt csökkenti, hanem lelkiekben megerősödve, üdén és frissen lépünk a következő napok elé.

Az egészség megőrzése ebben a korban még jelentősebb, mindig járjunk el szűrővizsgálatokra, mert mindig jobb megelőzni a bajt.
Hüvelyflóránkat is tartsuk rendben, ez megvéd a gombás fertőzésektől, és egyéb kellemetlen tünetektől. Kiváló termék a Gynophilus protexin probiotikus hüvelykapszula, ami visszaállítja a hüvelyflóra egyensúlyát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Koffein – barát vagy ellenség?

Mi a koffein? A koffein izgatószer, ami növeli az éberséget, koncentrációt és az állóképességet. Leggyakrabban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük