Kezdőlap » Családi élet » Hogyan legyünk jóban anyósunkkal?

Hogyan legyünk jóban anyósunkkal?

Ha egy kapcsolat komolyabbra fordul, előbb- utóbb elérkezik a pillanat, mikor szerelmünk fejében megérlelődik a gondolat, hogy bemutasson a szüleinek is. Ezzel a lépéssel szándékai komolyságát is kifejezi, legyünk tehát nagyon boldogok.
De hogyan is viselkedjünk a hőn áhított férfi édesanyjával? Biztosan nincs olyan ember, aki ne ismerne egy- két anyósviccet, baráti társaságokban, újságokban, Tv-ben is találkozhatunk jobbnál jobb poénokkal, de tényleg meg kell e ijednünk az első találkozástól, tényleg olyan nagyon rá kell- e készülni az alkalomra? A válasz az esetek nagy többségében: igen. Természetes, hogy egy édesanya óvni, védelmezni akarja gyermekét, és ne felejtsük el, hogy szerelmünk lehet, hogy felnőtt, anyukája szemében még mindig az a kisfiú, akinek a legjobbat akarja, akit nem bánthat meg senki, akit a világon a legjobban szeret.
Nemcsak egy nő, hanem egy férfi számára is a család, – és főleg az édesanya- iránti kötődés felnőtt korban is nagyon erős: Ha nem is mindenben, de nagyon sok esetben meghallgatja és elfogadja anyukája véleményét, ezért is fontos, hogy az első találkozáskor olyan formánkat mutassuk, amivel a leendő anyósjelöltünket is lenyűgözhetjük.
Öltözékünk inkább visszafogott, mint kihívó legyen, kevés sminkkel. Legyünk nagyon érdeklődők, kérdezgessük sokat a kicsi fiáról, mutogattassunk gyermekkori képeket. Egy anya semmiről nem beszél olyan szívesen, mint imádott gyermekéről. Dicsérjük meg fia viselkedését, neveltetését, ez minden esetben jó pont lehet.
Lehetőleg ne az első találkozáskor kezdjünk el mesélni nemi életünkről, nem valószínű, hogy erről tudomást szeretne szerezni.
Bármennyire is nagy a szerelem nem illik percenként forró csókba összeolvadni, ne fogdossuk párunkat, lássák, hogy nagyon boldogok vagyunk, de ne vigyük túlzásba.
Egy anyának nagyon nehéz útnak engedni kicsi kisfiát az életbe, elfogadni, hogy nélküle is boldogulhat. Segítsünk neki abban, hogy biztosítjuk arról, nagyon szeretjük a párunkat és komolyan gondoljuk a kapcsolatot, elősegítve ezzel egy jó kapcsolat kialakítását

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kezdjük újra az exünkkel?

Amikor véget ér egy kapcsolat és ilyen vagy olyan okok miatt úgy döntünk, hogy szakítunk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük