Kezdőlap » Családi élet » Hogyan legyünk jó szülők?

Hogyan legyünk jó szülők?

Ha párban élünk, akkor az életünkben eljön az a pillanat, amikor családot alapítunk, apukák vagy anyukák leszünk, így készülhetünk is erre az alkalomra. Gyermekünknek igyekszünk majd mindent megadni, hogy ő jól érezze magát a gyerekkorában, és hogy később belőle is jó szülő válhasson.
Jó szülők úgy lehetünk, hogy szeretetben, békében neveljük őket, és játszunk velük. Igyekezzünk, hogy gyermekünk sokat nevessen. Ha sír, vegyük vállunkra, ha éhes etessük meg, ha tisztába kell tennünk, cseréljük ki a pelenkáját. Később jó óvodába írassuk be, figyeljünk rá, hogy közösségben ne legyen gond vele. Iskolás korában ha hazaér az iskolából, akkor kérdezzük meg tőle, hogy mi volt aznap az iskolában, milyen jegyet kapott, mi a házi feladat, mit kell tanulni, segítsünk neki, főleg a házi feladat megoldásában.

Rendesen neveljük, igyekezzünk a vágyait teljesíteni. Szép ruhákba öltöztessük őket, hogy az óvoda/iskola többi tagja is befogadja. Később segítsünk neki a középiskola, gimnázium választásában, vegyük szemügyre a vágyát, hogy mi szeretne lenni, ha kollégiumba szeretne menni, akkor azt engedélyezzük neki, bár így kevesebb időt tölthetünk vele iskolaidőben, de hétvégenként együtt lehet a család.
Ha ezután még egyetemre, vagy főiskolára szeretne menni, akkor vagy államilag támogatott képzésre írassuk be őt, vagy pedig sajnos súlyos tandíjakat kell fizetnünk. Ilyenkor, sőt már a középiskolába lépéskor meg kell tanulni az önállóságot, és a fegyelmet. Figyeljünk rá, hogy ne töltsön túl sok időt a számítógép, vagy a tv előtt, sokat legyen társaságban, esetleg írassuk be valamilyen sportszakkörre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk látványos akváriumot viasz-zseléből?

A zselégyertyából nagyon szép, látványos akváriumot készíthetünk. Ehhez a legmegfelelőbb a színtelen zselé, mivel abban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük