Kezdőlap » Karrier » Hogyan legyünk jó főnökök?

Hogyan legyünk jó főnökök?

Nagyon sokan elképzelhették már magukat a főnökük szerepében, és nagyon sokan eljátszottak már a gondolattal, hogy milyen lehet, ha ők osztják a feladatokat másoknak, és nem nekik kell megcsinálni olyan sok munkát egy nap alatt. Ez természetes dolog, hiszen mindenki vágyik, a jobbra, a szebbre, és mindenki szeretné jobb helyzetben elképzelni saját magát, de igazából, ha belegondolunk, akkor főnöknek lenni nem is olyan egyszerű. Ha mi egyszerű gyári munkások vagyunk, vagy adminisztratív, esetleg call-centeres munkát csinálunk, akkor nekünk egy darab meghatározott jól begyakorolt munkát kell teljesítenünk, és nem kell másra odafigyelni, és nem stresszelünk olyan sok minden miatt.

Ezzel szemben egy főnök, akik rengeteg embernek ad munkát, sok ember számára oszt ki feladatokat napi szinten, neki nagyon összeszedettnek, és nagyon precíznek kell lennie, nem utolsó sorban pedig nagyon sok önbizalom kell hozzá, hogy elhiggye, képes megcsinálni azt a munkát, és képes kezelni ennyi embert.

Egy főnöknek sokkal több dolog miatt kell stresszelnie, izgulnia, sokkal több dolgot tart egyszerre a kézben, hiszen sokat kell tárgyalnia, napra késznek kell lennie mindennel, ami a cégével kapcsolatos, hiszen ha befektetők érkeznek, akkor tudnia kell velük tárgyalni, ehhez pedig ismernie kell a cége pillanatnyi helyzetét. A magabiztosság, és az intelligencia nagyon fontos, hiszen egy-egy tárgyalásnál észre lehet venni, hogy ki az aki komoly, és magabiztos, akivel érdemes együtt dolgozni, és ki az akivel nem. Egy profitorientált céget csak és kizárólag egy magabiztos, céltudatos embernek kellene vezetnie, hiszen ez meghatározhatja a cége jövőjét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A próbaidő

Ha valaki szeretne dolgozni, és az önéletrajza is, valamint az állásinterjúja is sikeres volt és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük