Kezdőlap » Sport » Hogyan legyünk jó focisták?

Hogyan legyünk jó focisták?

Ha a sportolói karrier felé vesszük az irányt, főleg, ha a futball felé, akkor tudnunk kell, hogy a foci nem csak sport, hanem játék is egyben, ami komoly gyakorlást követel meg a nagy teljesítmény eléréséhez. Ehhez már nagyon kis korban el kell kezdenünk edzésekre járni, és szabadidőnkben is gyakorolni, mert mint tudjuk, gyakorlat teszi a mestert.
Muszáj megtanulnunk a játék alapvető részeit (passzolás, kapura lövés, cselezés, dekázás, futási technika, fejelés, beadás, labdaátvételek, befejezések, labdavezetés). Edzéseken ezt könnyen gyakoroltatja velünk az edző, vagy akár sportiskolában is.

Passzolásnál belsővel passzoljunk, de előtte mérjük fel, hogy körülbelül milyen erővel kell elpasszolnunk a labdát. Passzolás következő fázisa az indítás és a keresztlabda, amikhez már jóval nagyobb erőt kell beletennünk, és lábfejjel kell megrúgnunk a labdát, mivel így lesz íve.

Kapura lövésnél arra figyeljünk, hogy teli rüszttel lőjjük meg a labdát, így a teljes erőnket bele tudjuk vinni a lövésbe, de szorítsuk le a lábfejünket lövés előtt, hogy ne menjen fölé a rúgásunk.
Cselezést úgy gyakorolhatjuk, hogy társunk velünk szemben áll, rávezetjük a labdát, majd megpróbáljuk kicselezni (testcsellel, megkerülős csellel, biciklicsellel, stb).
Labdavezetésnél a labdát igyekezzünk minél gyorsabban vezetni, és minél többször hozzáérni a labdához. Igyekezzünk mindkét lábbal gyakorolni mindent, mivel a játék során bármelyik lábunkkal cselekednünk kell (passzolni, lőni).

Futást úgy gyakorolhatjuk, hogy kijelölt távokat sprintbe teljesítünk, így nő az erőnlétünk, amitől később fogunk elfáradni.
Labdaátvételt is belsővel végezzük, ha lehetséges.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan épülnek fel a magyar bajnokságok?

A magyar labdarúgás legfelső vonala az OTP Bank Liga, amelyben 16 csapat szerepel, az utolsó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük