Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan legyünk emósok?

Hogyan legyünk emósok?

A fiatalok körében egy kedvelt stílus irányt képez az “emo style”, sokak követik és népszerűnek tartják, bár idősebbek körében kevesebben kedvelik, ha valaki mondjuk egy iskolában ezt az irányzatot követik, sokszor befordulónak és depressziósnak képzelik, és valóban van ilyen ága az emo-nak, de nem csak erről van itt szó.

Az emo, az “emotional” szóból ered, jelentése érzelgős, az 1980-as években alakult ki, főként, mint zenei világ, de később életérzéssé vált, és ehhez egy megfelelő öltözködési stílus is dukál.

Mint minden stílusnak, az emo-nak is több féle ága van, de a legismertebb a nagy, de egyenes hajú, erősen sminkelt, sötét ruhába bújtatott emberekre mondjuk azt, hogy na ő emós. Jellemző rájuk az igényesség, sok ékszer és a halálfejes dolgokat is kedvelik.

Az emo haj elkészítéséhez szükség van egy erős hajvasalóra, zselére vagy hajlakkra, de mindenek előtt, ha nem sötét a hajad vagy nincs frufrud, akkor menj el fodrászhoz. Ki kell vasalni a hajat, oldalra kell fésülni majd használni a hajlakkot.

A smink elkészítése még egyszerűbb. Sötét kontúrral ki kell húzni a szemünket, egy kis elsatírozás és szempilla spirál. Ha jó sötét, de még nem nagyon mosómacis, akkor jó a smink.

Öltözködésben lentről felfelé haladva hordhatunk tornacipőt esetleg bakancsot. Csőnadrág vagy japán iskolás szoknya harisnyával, pólónak a kedvenc bandás pólók vagy valami halálfejes, de itt elég sok mindenből lehet választani. Kiegészítőnek lehet kesztyűket, nyakkendőket, láncokat és sok kitűzőt hordani, és a sok karkötő sem probléma. A piercingek és a tetkók is igen kedveltek.

A ruháknál kell egy kis érzéknek lennie, hogy legyen sok fekete, de néha valami színes is nagyon emós tud lenni (például a rózsaszín).

Bárkiből lehet emós egy kis odafigyeléssel, mint stílus tökéletes, és titokzatosabbá tesz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csík bogarak

A bogarak földünk leginkább nem szeretet fajához tartoznak.Nagyon sokan félnek tőlük pedig ezeknek a kis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük