Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan legyünk boldogabbak?

Hogyan legyünk boldogabbak?

Szép nyári délután, a madarak csiripelnek, a virágok illatoznak, kóbor bárányfelhők az égen, a napocska kellemesen melegíti az arcunkat, mi mégis gondterhelten ráncoljuk homlokunkat és a másnapi bevásárláson agyalunk. Hogyan oldjam meg, miből oldjam meg, mikorra érek haza, mennyit kell sorban állnom…
Valahogy elsiklanak felettünk az általános kellemes dolgok, hiszen a mindennapos problémákra sokkal jobban koncentrálunk. Ha ismerősök megkérdezik, hogy vagyunk, a válasz általában ez: meg vagyunk, vagy nem akarok panaszkodni, inkább nem is mondok semmit. Pedig annyira más is lehetne a válasz! Tegyük félre egy kicsit az önsajnálatot, az apró bosszúságokat, problémákat és nézzünk mélyen magunkba. Miért vagyunk ennyire negatívak? Amit mi sugárzunk magunkból, azt kapjuk vissza másoktól is. Ha azt szeretnénk, hogy környezetünkkel jobban kijöjjünk, tegyünk érte. Ne morogjunk állandóan, mosolyogjunk, legyünk nyitottak, adjuk át a szeretetet, hiszen akkor mi is ezt kapjuk viszonzásul.
Van rajtunk felesleges kiló? Pattanásos az arcunk, vagy túl kicsi a mellünk? Nem szabad mindig azon rágódni, ami nem tetszik! Vegyük számba azokat a külső és belső tulajdonságainkat, amit szeretünk magunkban. Írjuk fel akár egy papírra is és ha újra belefelejtkeznénk egy önsajnálkozós pillanatba, vegyük elő, olvassuk el és ami a legfontosabb: Higgyünk benne!
Lássuk meg a szépet és a jót. Ne csak nézzünk, lássunk és fogjunk fel dolgokat környezetünkből. Csodálkozzunk rá a világra és legyünk hálásak, hogy egy ilyen helyen, ilyen barátokkal, családdal élhetünk együtt. Legyünk boldogak, mert nem vagyunk egyedül, van kire számítanunk. Adjon erőt, hogy erősek és egészségesek vagyunk és bármilyen célt kitűzhetünk magunk elé, kemény munkával megvalósíthatjuk. Kövessünk el hibákat, csalódjunk, és tanuljunk belőle, hogy ettől még erősebbé váljunk. Tudjuk kihasználni és szeretni az élet minden pillanatát, hogy később elmondhassuk: megérte!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Almaecet készítés fortélyai

Az alma minden formában finom és egészséges, az alma lé, az almabor, az almaecet, mindegy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük