Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan legyünk ápoltak?

Hogyan legyünk ápoltak?

A mindennapi tisztálkodás alapkövetelmény az ember életében. Vannak olyanok, akik ezt sem tartják be, ez lehet neveltetési probléma vagy pusztán az igénytelenség. Mindenki meg tud tisztálkodni- függetlenül a körülményeitől- ha akar.
Az ápoltság azonban nem csak a mindennapi zuhanyzáson, fürdésen múlik, hanem azt jelenti, hogy a törődés kiterjed a test egész területére, rendszeresen és körültekintően.
Hajunkat mossuk meg ha szükséges, sokszor hallani, hogy a heti egy hajmosás ajánlott. Ha azonban hajunk problémás, zsírosodásra, korpásodásra hajlamos akár naponta is moshatjuk kímélő samponnal. Nem mindenki jár hetente fodrászhoz, de félévente mindenképp keressük fel a fodrászt, hogy hajvégeink töredezettségét megelőzzük, vágassunk belőle, frissítsük fel.
Ne feledkezzünk meg a fültisztításról, a rendszeres fogmosásról. Fogorvosunkat is keressük fel rendszeresen.
Kezünket, lábunkat ápoljuk, járjunk manikűr- pedikűrre, ha valaki nem szereti, akkor otthon ápolja rendszeresen. Bőr radírozzunk, körömre figyeljünk, ha elváltozást tapasztalunk, menjünk bőrgyógyászhoz. Rendszeresen hidratáljuk bőrünket, használjunk speciálisan kézre és lábra kifejlesztett krémeket.
Kozmetikust is keressük fel, egy szemöldökszedés, kis masszírozás csodákra képes. Ha problémás az arcbőrünk rendszeresen kérjünk időpontot arckezelésre.
Használjunk dezodort, illatszereket ha valaki nem bírja az illatokat, illatmentes, érzékeny bőrre is találunk termékeket.
Mindennap váltsunk fehérneműt, ügyeljünk ruhánk tisztaságára, illatára. Az jól ápoltság összhatásban látszik az emberen, vannak részletek, amik nincsenek közszemlére téve mégsem szabad elhanyagolnunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen a praktikus ruhatár?

A praktikus öltözködésnek több oldalról is van értelme, pénztárcánkat kímélhetjük azzal, hogy nem ész nélkül …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük