Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan legyenek nőies körmeim, ha a munkám útban áll?

Hogyan legyenek nőies körmeim, ha a munkám útban áll?

Nagyon sok nőtől, sőt, már gyakornok lányoktól is hallani, hogy vágynak a szép, ápolt körmökre, de olyan helyen dolgoznak/gyakorlatoznak, ahol nem megengedett. Erre főleg a szépségiparban és az egészségügyben van eshetőség, hiszen senki sem díjazná, ha masszázs vagy épp vizsgálat közben összekarmolásznák. A sötét lakkok pedig nem biztosítanak hozzáférést az elegendő ellenőrzésre, akár a munkaadó, akár a páciens részéről, ahhoz, hogy megbizonyosodjunk: nincs semmilyen fertőző betegsége.

Ennek ellenére az ápolt körmökre is szükség van, hiszen először mindenkit a külsejéről ítélnek meg, és a csúnya köröm máris mínusz egy pont. Táblát meg mégsem akaszthatunk a nyakunkba, hogy a kezem azért ilyen, mert itt/ekként dolgozom.

Ma már szerencsére bárki számára hozzáférhetőek azok az eszközök, amivel a pici, nem színezhető körmök is szép, nőies kezet kölcsönöznek – és nem kell kifizetni egy profi manikűrös csillagászati számláját sem.

Lássuk a körömápolást lépésről – lépésre:
1. Tisztítás
Körömlakklemosóval töröljük át nem csak körmeinket, hanem a kezünket is, így elkerülhetjük a felesleges lakkmaradék és olaj akadályait és az esetleges sérülések begyulladását.
2. Méretezés, formázás
Ha már túl nagyra nőtt a körmünk, egy manikűrolló segítségével alig nagyobbra vágjuk le, mint amekkorát szeretnénk. Erre azért van szükség, mert a reszeléssel még úgyis rövidülni fog, és nem tövig tépett körmöket szeretnénk.
A körömreszelővel formázzuk és egyenletesítsük a széleket. Lehetőleg mindig egy irányba dolgozzunk, így kisebb az esély a betörésre.
3. Csiszolás
A többoldalú körömreszelővel polírozzuk a körmök felszínét. Erre a legajánlottabb a számozott körömreszelő, így biztosan jó sorrendet használunk és garantáltan fényes, egészséges körmeink lesznek.
4. Körömerősítés
A körömerősítő lakkot vigyük fel körmeinkre, mert mint a neve is mutatja, erősíti körmeinket. Ráadásul gyakran megakadályozza a sárgulást is. A legprofibbakat utánozva lakkozáskor ne közelítsük meg teljesen a körömágyat, ugyanis könnyen gyulladást idézhetünk elő. A legjobb, ha egy vékony csík marad a lakk és a körömágy között. Elsőnek elég furcsa lehet, de valójában senkinek sem fog feltűnni.
5. Lakkozás

Mivel sokaknak még a halványszínű lakk sem megengedett, így válasszunk egy áttetsző lakkot (persze színessel sem dolgozunk másképp). Figyeljünk oda, hogy csak a már megszáradt körmökön dolgozzunk tovább. Mint az előbb is, most is távolságot tartunk a körömágytól a lakkal. Általában 2 rétegre van szükség a tartóssághoz. És a végeredmény teljesen olyan lesz, mintha most álltunk volna fel a manikűröstől.

Ha ügyesebbek vagyunk, még zselés lakkot is használhatunk. Ahhoz egy kicsit több idő és türelem kell, de éppoly tökéletes megoldás lehet a pici, színtelen körmökhöz is, mint máshoz.

 

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csík bogarak

A bogarak földünk leginkább nem szeretet fajához tartoznak.Nagyon sokan félnek tőlük pedig ezeknek a kis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük