Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan legyenek fogaink fehérek?

Hogyan legyenek fogaink fehérek?

Egy nap alatt nem is hinnénk el mennyi mindennek kitesszük fogainkat, kávé, cigi, keményebbnél keményebb és színesebbnél színesebb ételek.

A legfontosabb a fogmosás minden étkezés után! De van egy szabály amit sokan nem tudnak: savas étel után tilos közvetlenül fogat mosni! Előtte ki kell öblíteni a szánkat és egy 15-30 perc után áll helyre a fogzománc állaga.

Első a szájvíz. Fontos lenne használni fogmosás után, hiszen a fogmosás során eltávolítjuk a lepedéket, de a fertőtlenítésről nem gondoskodunk. Erre való a szájvíz! Fertőtlenít és véd!

Fogfehérítésre alkalmazható még a szódabikarbóna (ezt a módszert sokan ismerik). Nem helyettesíthető folyton a fogkrémmel! De vigyázni kell a fogíny épségére.

A fogfehérítés az a dolog, ami nem játszik ebben a témakörben. Az rendben van, hogy leszedi a szennyeződést, de ezzel egyben a fogzománcot is, tehát vékonyabb lesz és a dentin kiüt, ami meg sötétebb színű tehát ugyanolyan mintha szennyezett lenne. Tehát erre csak akkor szabad elszánni magát az embernek, ha szakorvos javasolja.

Sokak nem tudják, hogy hogyan is kell igazából fogat mosni. Ez nagy probléma!
Minimum naponta kétszer kell fogat mosni, egy egészséges felnőtt esetében ez elég lehet, ha elég ideig tart.
De persze nem minden az erő és a sebesség. Sokkal fontosabb alaposság.

Ha ezeket rendszeresen betartva sem sikerült a fogainkat kifehéríteni, akkor kénytelenek leszünk elmenni fogorvoshoz. Ő valószínűleg a fogkrém/fogkefe cseréjét fogja javasolni. De sok más okai is vannak annak, hogy fogaink nem teljesen fehérek – a szakember ezt is meg fogja mondani.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük