Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan legyenek ápolt körmeink?

Hogyan legyenek ápolt körmeink?

Sokat dob megjelenésünkön az ápolt köröm, és kéz látványa! Már bemutatkozásnál, nagy előnyre tehetünk szert, akár egy állásinterjún, ha ápolt, tiszta körmökkel megyünk el.
Körmünk ápolása egyszerű, nem túl időigényes, és csak pár könnyen elvégezhető lépésből áll. Mielőtt bármit is kezdenénk körmünkkel, alaposan áztassuk be pár percig, egy langyos vízzel teli tálba, hogy kellően megpuhuljanak körömágyainkkal együtt, így sokkal alaposabban megtudjuk azokat tisztítani! Mindenkinek másmilyen a keze, a körme, így van akinek sokkal jobban nő a körömágya, de ezt áztatás után, egyszerűen vissza tudjuk tologatni. Valaki azt mondja, az olló használata, más, azt, hogy a csipesz használata roncsolja jobban körmeinket. Ez egyénileg eldöntendő dolog, ki melyiket szereti jobban használni, és melyik használata esik jobban kézre. Ezután reszelővel, alaposan simára és formára reszelhetjük körmeinket, de arra mindig figyeljünk, hogy csak egy irányba használjuk, mert másképpen érdes, és töredezett lehet! Ha nagyon szépre, és igényesre szeretnénk megcsinálni, használhatunk polír reszelőt, amitől sokkal fényesebbé és simává varázsolhatjuk.
Ne csak külsőleg ápoljuk körmünket, mert ha jól megnézzük, több rendellenességet is észre vehetünk rajta! Körmünket mindenképp tápláljuk D-vitaminnal, így nem lesz vékony, se töredezett! Sok körmön megtalálhatóak a jellegzetes fehér foltok, és csíkok, ez azt jelenti, hogy kevés cink, és B6-vitamin van a szervezetünkben, de menstruáció előtt is kialakulhat pár folt! Figyeljünk oda táplálkozásunkra is, mert körmeinkből azt is megtudhatjuk, ha nem étkezünk rendszeresen, és helyesen!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük