Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan legyen újra puha a törölközőnk?

Hogyan legyen újra puha a törölközőnk?

A törölközők a mindennapi élet része, ugyan is a legintimebb higiénia- érzékeny textilekről beszélhetünk. Rutin szerűen érintkezünk vele a nap bármely szakában. Nincs olyan háztartás ahol, ne találkoznánk olyan problémával, mint a kemény durva törölközők. ha már kicsit összeálltak a törölközők és lelapultak a bolyhok akkor kipróbálhatjuk a házilag kitűnően frissé és puhává varázsló praktikákat. Így olyan puha törölközőket kaphatunk akár a szállodai társaik.
A törölközők a víz minősége miatt a vízkeménység miatt roncsolódik , durvává érdessé válik. Tehát ha mossuk a törölközőket akkor lehetőleg lágy vízben tegyük vagy használjunk vízlágyítót.
de viszont a házi praktikánkat is alkalmazhassuk. Ami nagyon egyszerű és olcsó kategóriába rendszerezhető.
A legelső feladatként indítsunk el egy mosást úgy, hogy egy csésze ecetet öntünk a mosószeres tartályba, de semmiképp ne használjunk öblítőt. Majd ha ez a program lement az ecetes mosással, akkor következőképp indítsunk el még egy mosást viszont most egy fél csésze szódabikarbonáttal. Természetesen itt se használjunk öblítőt. A mosási hőfokunk legyen legalább 60 fokos mindkét mosásnál. Ha van a háztartásban szárítógép akkor azzal a legmagasabb hőfokon szárítsuk meg őket. Viszont ha nincs szárítónk akkor a kimosott törölközőket tegyük ki a levegőre, lehetőleg a napra , hogy minél hamarabb megszáradjanak. öblítőt ne használjunk mert bevonja a törölközők szálait és hosszabb ideig tart a száradási idő. Száradás után rá sem fogunk ismerni régi durva törölközőinkre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük