Kezdőlap » Hobbi » Hogyan legyen szobatiszta a kutya

Hogyan legyen szobatiszta a kutya

Lássuk, hogyan érhetjük el a kiskutyánál , hogy az szobatiszta legyen. A kölyökkutyák a születésük utáni napokban csak akkor ürítenek, ha ehhez az anyakutya nyalogatással hozzásegíti őket. Később a dolgukat már természetesen önállóan is elvégzik, de ez nem tudatos, hanem reflexszerű, ha tele a tartály, könnyítenek magukon.
Az elválasztási korra a kölykök szaglása is jól kifejlődik, és előszeretettel ürítenek oda , ahol hasonló szagokat éreznek, ha a szőnyegen van ilyen , akkor a szőnyegre. Az ürítéshez általában rövid előkészületet tesznek ( szaglásznak és leguggolnak ). A leghelyesebb, ha ilyenkor felkapjuk és kivisszük őket a szabadba. Dolguk végeztével rögtön vissza is vihetjük őket a lakásba. A kiskutya általában hamar megtanulja, hogy a lakás az tabu a dolga végzéséhez.
Ha ügyesek vagyunk a kutyus rájön, ha valahogy jelez nekünk, akkor kint el tudja végezni a dolgát. Ha mégis a lakásban történt a baleset, akkor fontos, hogy a szagokat alapjaiban és azonnal tüntessük el, hiszen a későbbiekben az a kutyust ingerelni fogja és azzal a lendülettel ismét oda fog üríteni. Ha pisi volt a baleset akkor a lehető legtöbbet szedjük fel a földről majd, szódabikarbónát szórjunk rá, hagyjuk még az felszedi a többit, azután egy kis mosószerrel vagy mosogatószerrel dörzsöljük át.
Ha egyből vegyszerekhez nyúlunk azok csak elfedik a szagot, és nem szüntetik meg azokat. Ha lakásban tartott a kutyusunk, akkor nem árt beszerezni egy úgynevezett kutya toilettet. Ezeket lehet különböző méretben és speciális funkciókkal ellátva kapni. Antibakteriális és szagtalanító felülettel. Ezekhez a már említett módon ugyanúgy hozzá tudjuk szoktatni a kutyánkat. Ha sikerült az akció, akkor azonnal dicsérjük meg a kutyát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük