Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan legyen lapos hasunk?

Hogyan legyen lapos hasunk?

Minden korosztály számára, főleg a nők körében fontos a lapos has. Amíg húsz éves valaki, addig ez viszonylag könnyen elérhető. Ha már az ember szült egy-két, vagy több gyereket, úgy érzi ez már csak álom. Soha nincs késő, ahhoz, hogy nekiálljunk és megvalósítsuk, de fontos tudni, hogy különböző korosztálynak különböző gyakorlatok lehetnek hasznosak.
Huszonévesen könnyű az edzés, az eredmény hamar meglátszik, de nem szabad nyugodtan hátradőlni. Fontos a rendszeresség, mert a későbbiekben sokkal nehezebb szinten tartani. Türelemmel és kitartással meg kell tanulni, hogy hogyan dolgoztassuk az izmokat, hogy szabályos és hatásos legyen. Minden hasizmot edzeni kell.

A csúszólépés előre fekvőtámaszban egy jó gyakorlat, amely napi rendszerességgel végezhető. Ehhez párosítsunk egy térdhajlítást és nyújtást hanyatt fekvésben és hasprés gyakorlatot törzsfordítással és máris megvan a gyakorlatsor, amit rendszeresen végezhetünk. Ez egy húszas éveibe járó fiatalnak, aki nem rendelkezik nagyon magas túlsúllyal, elég ahhoz hogy karban tartsa magát.
Harminc felett ennél már többre van szükség. Ebben a korban a gyakorlatokhoz kapcsolódnia kell kardió mozgásnak is. Jó edzésforma a törzshajlítás medicinlabdával, a lábollózás lengőülésben és csípőforgatás fekvésben, miközben a térdhajlatban szorítod a medicinlabdát. Ennyi idősen a legtöbb nő már szült gyereket, vagy sokat görnyed a számítógép előtt így a testtartása is megromlott. Erre is nagy hangsúlyt kell fordítani, hiszen később ez lehet az oka a hátfájásnak.
Negyvenes éveinkre az anyagcsere tovább lassul, így a zsírraktározódás tovább nő. Viszont egy negyvenes nő még fiatal és a teste is lehet gyönyörű. Ilyenkor a törzs erősítése kiemelt feladat, hogy a testtartás tökéletes legyen. A törzsfordítás hanyatt fekvésben erre jó módszer. Érdemes beszerezni egy gimnasztikai labdát, mert ezzel együtt hatásosabb eredményt érhetünk el. A hasprés gyakorlatnál is hasznát vesszük, ha ráfekszünk és így végezzük el a gyakorlatot. Végül váltott kar-láb emeléssel térdelőtámaszban zárjuk a mozgássort.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egészséges élelmiszerek a jó közérzetért

A csokoládé, és egyéb édességek közismerten hangulatjavító tulajdonsággal rendelkeznek, és bizonyos mértékben a depresszív panaszok …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük