Kezdőlap » Hobbi » Hogyan legyen konyhakertünk a lakásban?

Hogyan legyen konyhakertünk a lakásban?

Sok embernek nincs lehetősége saját kertet művelni, de mégis szeretne szöszmötölgetni kicsit, van rá megoldás, akinek van egy kis erkélye az még jobb, de azok se csüggedjenek, akiknek nincs.
Mindenhol van lehetőség termeszteni zöldséget és fűszernövényeket.
A lakásunkban termeszthető fűszernövények között válogathatunk bőven, ha tehetjük nyugodtan vállaljuk be, hiszen nagyon jó érzés, ha a saját, friss fűszerünkkel ízesíthetjük az ételünket. Ilyen fűszernövény a koriander, csak nedves talaj kell neki és napfény védett hely, szóval lakásban nevelni pont jó. A következő fűszernövényt elég gyakran is használjuk a konyhában, ez pedig a bazsalikom. Szereti a vizet és a napfényt, ezért érdemes ablakban tartani vagy az erkélyen. Mikor kezd virágozni, azokat pedig leszakítani, mert elrontja az ízét. Kaprot is lehetőségünk van termeszteni, csak nedves talajra és napfényre van szüksége. Metélőhagymát is ültethetünk, ezt tavasszal érdemes és a földbe, hamut vagy mészkőt tegyünk! A rozmaring is elég népszerű fűszernövénynek számít, ez a növény jól bírja a száraz talajt, de földbe tegyünk ugyan úgy hamut vagy mészkőt.
Tavasszal, vetőmaggal ültessünk vagy dugványozzunk. Az oregánót tavasz közepén kell elültetni és napsütött helyen tartani, és a földbe nem kell semmi, így ízletesebb lesz. Az egyik nagyon közkedvelt növény a petrezselyem is termeszthető otthon, a gazdag talajt (hamu vagy mészkő) és napos, részben árnyékos helyet szereti. Minden tavasszal kell ültetni magvakat. Nagyszerű lehetőség ez, hiszen ezzel pénzt is spórolunk és friss házi fűszerekből ízletesebb is lesz az ebéd.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük