Kezdőlap » Karácsony » Hogyan legyen boldog a Karácsony?

Hogyan legyen boldog a Karácsony?

A Karácsony a szeretet ünnepe. Ebben minden ember egyetért, mégis a legtöbbünk számára inkább a stressz, a rohanás és a tömeg jut eszébe. Aggódunk, hogy tökéletes legyen minden, mindenki örüljön az ajándéknak pedig egymásnak kellene, hogy örüljünk.
Gyerekkorunkra visszagondolva nem az jut eszünkbe, hogy milyen volt a teríték, a csomagolópapír, vagy hogy tiszták voltak-e az ablakok. Sőt még az ajándékok száma sem biztos, hogy eszünkbe jut. Azok jutnak eszünkbe, melyekre igazán vágytunk, vagy amivel az egész család együtt játszott. Legfontosabb, hogy mindenki örül, mindenki nevet és ezek a szép pillanatok teszik emlékezetessé az ünnepet. Minden mást elfelejtünk, mert nem fontos.
Érdemes tehát átgondolni a teendőket, eseményeket és tervet készíteni. Fontos, hogy megvalósítható legyen és ne rohanásba, idegeskedésbe torkolljon. Ha ügyesek vagyunk még örömforrás is lehet a családnak. Annak érdekében, hogy enyhítsünk a karácsonyi készülődés feszültségén változtassunk a hagyományokon, szokásokon. Gondoljuk végig, hogy hogyan zajlik nálunk a Karácsony, és hogyan szeretnénk hogy alakuljon. Mi lenne másképp, mit hagynánk ki, mit vennénk bele, mennyi pénzt és energiát szánunk rá, és mi lenne ésszerű. Ha ezeket a dolgokat összevetjük máris könnyebb lesz a tervezés. Beszéljük meg a családdal is a lehetőségeket.
A változtatás általában a megfelelni vágyás miatt nem működik. Szeretnénk megfelelni a családnak, a rokonoknak. Görcsösen igyekszünk jó képet festeni, miközben nem magunkat adjuk. Viszont a családunk olyannak szeret minket, amilyenek vagyunk. Az ünnepet tegyük olyanná, ahogyan mi tartjuk jónak. A családi hagyományok persze fontosak, de néha elavulnak. Sok minden változik, a gyerekek kora, a család anyagi helyzete, ilyenkor újra kell gondolni a készülődést és az ünnep menetét. Miközben gyermekünket tanítjuk lelki készülődésre, arra, hogy miként lehet mélyen megélni az örömteli várakozás időszakát, mi magunk is ráhangolódunk.Ha lélekben teljes díszben várjuk az ünnepet, valóban tökéletesen sikerül majd.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük