Kezdőlap » Karrier » Hogyan legyél meggyőző?

Hogyan legyél meggyőző?

Manapság ha valaki karriert szeretne építeni, jó ha el tudja adni magát. Ehhez szükség van bizonyos képességekre, amelyek vagy veleszületett vagy tanulható. Ilyen a meggyőzés képessége is, ami segít hogy minél több mindent megszerezz az élettől. Lényegében rá kell venni az embereket arra, hogy azt csinálják, amit te szeretnél úgy, hogy közben nem uralkodsz rajtuk. Ezzel az adottsággal választásokat lehet nyerni, háborúkat kirobbantani, békét teremteni és bombaüzleteket nyélbe ütni.
Először is fontos, hogy pozitív hatással legyünk az emberekre. Nagyon fontos az időzítés. Ha valaki szívességet tesz neked, akkor te viszonozd, ez általában így van. Amikor megköszöni neked a szívességet, akkor az a pillanat alkalmas arra, hogy igent mondjon arra, amit te szeretnél tőle. Ilyenkor a legtöbben rávágják, hogy nincs mit, de lehet hogy van valami amit ő tehetne érted. Ez a legjobb alkalom, hogy megkérd rá.
Fontos a csapatszellem. Az emberek többsége, azt teszi, amit úgy gondol, hogy a legtöbben tesznek, ezért ha azt mondod “ezt most együtt csináljuk” sokkal hatásosabb, mintha azt mondod “ezt te csinálod, ezt meg én”.
Amikor valamit el akarunk érni a másiknál, hatásosabb ha rávilágítunk, hogy mit veszíthet, ha nem azt tesszük. Például, ha nem érzed jól magad egy társaságban, de a párod igen és szeretnél elmenni, akkor jobb, ha azt mondod, hogy túl későn értek haza és nem tudjátok lefektetni a gyerekeket. Egy kérés minél konkrétabb, annál valószínűbb, hogy teljesíteni fogják.
Fontos az őszinteség is, ismerjük el a gyengeségét vagy a hátrányát annak amit be szeretnénk mutatni. Így pozitív benyomást keltünk, látják, hogy nem akarunk senkit becsapni. Az emberismeret, az érzelmi intelligencia sem hanyagolható el. A legmeggyőzőbb emberek, akik a másik helyébe tudják képzelni magukat és tudják, hogy az érzelemre vagy az értelemre kell hatni, hogy célravezető legyen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tanuljunk könnyen idegen nyelvet?

Idegen nyelvtudásra a legkülönfélébb okok miatt lehet szüksége az embereknek. Van, aki csak hobbiból tanul …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük