Kezdőlap » Látnivalók » Hogyan láthatjuk Szingapúrt egy túrista szemével?

Hogyan láthatjuk Szingapúrt egy túrista szemével?

Egy ország, amely tulajdonképpen egyetlen város nagyságú, és pár tucat egészen apró szigetből áll. Ahol a látogatónak azonnal feltűnik a hihetetlen gazdagság, a mindenütt jelenlevő tisztaság, az emberekből áradó nyugalom és jólét. De mindezt vasfegyelemmel érik el, de ennek eredményeképpen itt a legkevesebb a bűnözés a világon.
Senki nem gondolta volna a 16. században, hogy 500 év múlva mivé fejlődik ez a kis település. Abban az időben főleg kalózok és halászok szigete volt, majd európai hajók jelentek meg partjainál. Többször gazdát cserélt, végül Nagy-Britannia kezére került, ahol Thomas Stamford Raffles, a Brit Kelet-indiai Társaság képviselője kikötőt és gyarmati települést alapított itt 1819-ben. Tőle származik a sziget mai elnevezése is, és fontosságát jelzi, hogy 1867-ben önálló koronagyarmat lett.
Szingapúrban tilos a közterületeken dohányozni, szemetelni, sőt még rágógumit rágni is, és erre mindenhol fel is hívják a figyelmet.
Minden információ négy nyelven van kiírva, és az angol is hivatalos nyelv a kínai, maláj és tamil mellett. Szingapúr ma Ázsia legdinamikusabban fejlődő, és leggazdagabb állama. Az utcákon, a metróban, bármerre jár az ember indiai, maláj, európai, arab viseletbe öltözött járókelőket lát, akik a legnagyobb természetességgel élik együtt az életüket ebben a nagyon egyedi városban.
Szingapúrban nem sok időt töltenek az odalátogatók, de ez a négy nap is elég, hogy egy kevéssé megismerjük a várost
Kezdjük a sétát az indiai negyedben, amit a helyiek Little Indiának neveznek. Mintha valóban Indiába kerültünk volna, az utcák elnevezése, az emberek öltözéke, az árusok kínálatai mind-mind Indiára utalnak.
Bátran térjünk be a gazdagon díszített hindu templomok valamelyikébe és csodáljuk meg a szertartásokat és az indiai mitológia tarka alakjait.
Ha útközben megéheznénk, feltétlenül kóstoljuk meg a frissen sült csapatit, vagy a kihagyhatatlan tandoori csirkét egy közeli étkezdében. Ha kedvünk van még nézelődni, akkor irány a kínai negyed, mely szintén visszaadja az anyaország hangulatát, piacaival, utcai kifőzdéivel, a kínai stílusú sikátorok kusza kavalkádjaival.
Útközben mecsetekre és keresztény templomokra is bukkanhatunk a hindu szent helyek mellett, és ismételten elgondolkodhatunk a tolerancián és békés egymás mellett élésen.
Hajókirándulást tehetünk a Szingapúr-folyón, és semmiképpen nem szabad kihagyni a folyó torkolatánál a város jelképét, a haltestű, oroszlánfejű Merliont.
Itt már szembesülhetünk a modern, 21. századot idéző Szingapúrral, a felhőkarcolók tömegével és a tengerpart hihetetlen futurisztikus épületeivel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük