Kezdőlap » Családi élet » Hogyan lássuk szépnek magunkat?

Hogyan lássuk szépnek magunkat?

Szokták mondani, hogy a szépség belülről fakad és ez így is van, ha valaki szépnek tarja magát akkor a kisugárzása, a pozitív energiája, melyet felénk sugároz azzá is teszi őt. Ahhoz, hogy szépnek lássuk magunkat és ezzel megkönnyítsük és boldogabbá tegyük életünket teljes szemlélet módot kell váltanunk. Sajnos mindenhol ahová nézzük azt sugározzák felénk, hogy csak az a szép, ami teljesen hibátlan és teljesen tökéletes pedig ez nem igaz. Az igazság, hogy a tökéletes is szép és az is, ami azt kelti bennünk, hogy tökéletes.

Túl nagy hangsúly fektetünk a külsőségekre és ezáltal elfelejtjük a valódi fontos értékeket. Egy példa erre, hiába van egy gyönyörű nő, ha nem kedves és teljesen buta és nem lehet vele semmi komoly dologról beszélni, a férfiak többsége az ilyen “szép nőket” nem választja élete párjának. Minden ember megnézi a másik belső tulajdonságait is mivel rendelkezi ezért fontos, hogy tudjuk a saját jó tulajdonságunkat, melyek tesznek minket igazán széppé és nem pedig a tökéletes alak vagy smink és a haj. A külsőségek mulandók az idő változásával, ám ami igazán fontos az belül van és az idő múlásával csak egyre szebbé és vonzóbbá tesz minket. Amikor tükörbe nézünk akkor lássuk meg a szépet, hisz egy valódi szívből jövő mosoly szebb, mint bármely modell hamis a képek kedvéért készült mosolya.

Persze a maga módján esztétikus az is, hisz az emberi elme a tökéleteset szépnek látja,de nincs mögötte valódi szépség. Ezért nem szabad különbséget tenni két ember között, biztos, hogy rejt magában mindenki valami értéket, amely őt széép teszi.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan küzdjük le a féltékenységet?

A féltékenység szinte minden egyes embert életében jelentkezik, van akinél állandóan jelen van és van …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük