Kezdőlap » Betegségek » Hogyan lábaljunk ki a depresszióból ?

Hogyan lábaljunk ki a depresszióból ?

A depresszió a fiatalok körében a legelterjedtebb betegség fajta, ami nagyon sok dolog miatt nyomaszthatja az embert. Sok féle oka van, hogy miért, de a két leggyakoribb dolog, a vitaminhiány, vagy egy közeli ismerősünk, barátunk, családtag, vagy szerelmünk elvesztése.
A depressziót könnyen fel lehet ismerni, mert rossz hangulattal, bezártsággal, valakinél alkohol és tabletták fogyasztásával is jár. Ha magunkba fordulunk, és senkivel sem akarjuk megosztani problémánkat, akkor csak nehezítünk saját helyzetünkön, mert ezzel csak rosszabb lesz. Sokkal könnyebb helyzetben vagyunk, ha mellettünk áll egy tántoríthatatlan barát, vagy egy családtag, így kibeszélhetjük magunkból a fájó dolgokat, és sok tanácsot, szeretetet, biztatást kaphatunk Tőle. Van, amit nem tud más megoldani helyettünk, ezért ha szerelmi bánattal küszködünk, csakis saját magunkra számíthatunk, csak a saját hibáinkból tanulhatunk. Meg kell tanulnunk, hogy az élet ilyenkor is megy tovább, és a szomorkodással eltöltött napokat senki nem fogja vissza adni nekünk! Senki nem mondta, hogy könnyű, de ha megpróbáljuk elterelni gondolatunkat, társaságba megyünk, vagy elkezdünk sportolni, sokkal könnyebben, és sokkal hamarabb áteshetünk ezen a rossz időszakon.
A rosszabb dolog, ha nincs a környezetünkben olyan ember, akivel ezeket a problémákat megbeszélhetnénk, se barát, se rokon. Ilyenkor nem szégyen szakemberhez fordulni, akivel minden minket nyomasztó dolgot megbeszélhetünk Vele, és tanácsot kérhetünk. Ha tényleg megszeretnénk gyógyulni, és nem az ágyban gubbasztva, csokit majszolva eltölteni a mindennapokat biztosan találunk rá megoldást!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kezeljük a lázat?

A láz egy olyan tünet, mely akkor lép fel, mikor a szervezetünk védekezik egy kóros …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük