Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan küzdjünk meg házilag a hangyákkal?

Hogyan küzdjünk meg házilag a hangyákkal?

Betérő hangyahadsereg a legjobb házban is előfordulhat. Általában valahol az alapban vagy a falban lévő repedésen keresztül jutnak be, és nagyon hamar felderítik, maradt-e valahol egy kis hasznosítható ételmaradék. A legfőbb célpontjuk emiatt a konyha, illetve a kanapén, hálószobában szétszóródott ételmaradék. Ha csak néhány morzsa marad valahol eltakarítatlanul, máris megjelenhetnek szép sorban, tartva a sávjukat.
Lehet küzdeni ellenük vegyszerekkel is, de ezt érdemes a legutolsó mentsvárnak meghagyni, hiszen ha a kiszórt anyaggal kutya/macska/kisgyerek találkozik össze, akkor több kárt tehet, mint hasznot.
Hatékony riasztó ellenük a só, bors, őrölt csípős paprika, ecet, citromlé. Szokás javasolni a dohánylét is, de ez tényleg annyira büdös, hogy csak akkor érdemes használni, ha a lakásban amúgy is állandó dohányszag van. Ezek az anyagok nem ölik meg őket, csak elriasztják.
A kiszórt sütőpor, szódabikarbóna megölni is képes a hangyákat, sőt, ha visszaviszik a bolyba, mint táplálékot, akkor még ott is pusztíthat. Ha a pici hangyák megeszik ezeket az anyagokat, felfúvódnak és elpusztulnak tőlük.
Csapdát is készíthetünk nekik, ha valamilyen ragadós felületet hozunk létre. Ebbe beleragadnak a hangyák, és a társaik remélhetőleg hamar felfogják, hogy ez a környék, habár van étel, mégis halálos. Ha ezt elérjük, akkor nem jönnek többet – legalábbis egy ideig. Ilyen ragadós felületet úgy hozhatunk létre a legkönnyebben, ha széles ragasztószalag darabokat teszünk a környékre ragadós féllel fölfelé. Vannak olyan csapdák is, amelyek hasonló elven működnek, esetleg lehet légypapírral is kísérletezni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzük az időszakos nagyobb feladatokat a háztartásban?

A napi-heti időbeosztás mellett érdemes tekintettel lenni arra, hogy számos olyan háztartási, kerti munka adódik, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük