Kezdőlap » Betegségek » Hogyan küzd le a depressziót?

Hogyan küzd le a depressziót?

Amikor összecsapnak a fejünk fölött a hullámok, hajlamosak vagyunk visszahúzódni a csigaházba, és begubózni a sarokba, na ez az a bizonyos depressziós időszak kezdete. Ezt kiválthatja egy szakítás, egy kirúgás, vagy az élet más területén történő bukás. Azt kell ilyenkor szem előtt tartani, hogy habár vannak, akiknek egyedül ez működik, többnyire kellenek hozzá segítő társak, hogy végérvényesen kikerülhessünk a depresszív állapotból. Ilyenkor meglehetősen jó választás, valami új hobbiba belekezdeni.

Ajánlani tudom a társas programokat, sportot, táncot, kreatív központokat. Amit mindenképp érdemes megtenni, és ez a legnehezebb lépés, elhagyni a négy falat. Ki kell mozdulni, hogy új élmények érjenek. Lehetőségünkhöz mérten, érdemes olyan hobbit választani, amit már próbáltunk, hogy sikerélményünk vigyen előre, ugyanis kritikus tényező a visszaesés, és akkor már szakember segítsége nélkül, szinte lehetetlen leküzdeni a depressziót. Amennyiben nem tudunk új pozitív élményekkel megtelni, kevéssé ad energiát a kimozdulásra, vagyis nagyobb a valószínűség, hogy inkább a bezártság jelentette biztonság fog vigasztalást jelenteni, mely esetében sajnos kizárt az új pozitív élmények megélése. Talán ilyenkor még segítséget jelenthet egy házi kedvenc, lehetőleg egy kutya beszerzése. Az állatok nagyon értelmesek, és nagyon sokat tudnak segíteni azokon, akik ezt hagyják. Jelenleg országunkban, minden ötödik ember depresszív állapotban van. Viszont ami érdekesebb adat, közülük, csak minden második ismeri fel, hogy éppen depressziótól szenved, és csak minden első tesz is ellene. Ebből következik, hogy sokan magukban, egyedül szenvednek. Ennek káros következményei is lehetnek. Összefoglalva, a depresszió legyőzhető, fel kell ismernünk, és rengeteg befektetni ahhoz, hogy újra önmagunkra találjunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük