Kezdőlap » Családi élet » Hogyan közlekedjünk kisgyerekkel, és azok érdekében?

Hogyan közlekedjünk kisgyerekkel, és azok érdekében?

Kisgyermekkel közlekedni egyedül nem éppen leányálom. Az elején még könnyed csöppség bizony megnő, és ha babakocsival közlekedünk nem csak a baba súlyát kell olykor megemelnünk, hanem bizony magát a kocsit is. Egy idő után ijesztően hatnak az aluljárók, felüljárók és lift nélküli épületek, főleg ha nincs körülöttünk senki aki segíteni tudna még ha kérni is kell. Bátran meg kell szólítani valakit ha ilyen helyzet adódik, többségében mi is segítenénk. Soha nem kell sietni, a lépcsőn megbotolhat az ember. A nagyobb babakocsik akár tíz kg-t is nyomhatnak, és ha abban van egy egészséges másfél éves aki közel a tíz kilónál járhat az már húsz kilót jelent. Nagyobb távon gerinckímélőbb, mint az alvó gyereket cipelni ha elfárad.
Zebrán való átkelésnél ne toljuk előre a babakocsit, sose lehet tudni mikor jön egy “szélvész”, és nehezebb visszaugrani a járdára a kocsival. Sajnos előfordulnak ilyen esetek, hiába élveznek a gyerekek fokozott védettséget a KRESSZ-ben.

Aki kenguruval közlekedik is fokozottan figyeljen oda. Senki nem akar elesni, a nagy bevásárlást nem érdemes kenguruval intézni ha messzebb van a bolt. Ha mégis muszáj, szerezzünk be egy húzós kocsit.

Tömegközlekedésnél nagy segítség, hogy már van alacsony padlós járat szinte minden vonalon, van ahol már csak az van. A menetrendekben mindig fel van tüntetve, ezek mikor járnak. Amennyiben olyan vonalon közlekedünk ahol még akadnak régebbi típusú járművek, általában jelezve van a járdán is hogy hol lesz kb. a megfelelő felszállóhely. Amennyiben elállják az ajtót, nyugodtan nyissuk ki a szánkat, bár a többség észre veszi magát és igyekszik segíteni. Szomorú, hogy van mikor a vezető mondja be hogy segítsenek,vagy adjanak helyet a kismamáknak, babakocsisoknak( tolókocsisoknak).

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az idős szülők gondozásra, ápolásra szorulnak

Beszélnünk kell a szülőkről, akik megöregszenek és néha betegek is lesznek. Előbb utóbb ápolásra, ellátásra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük